Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βραζιλία: 8 νεκροί και 21 αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Βραζιλία: 8 νεκροί και 21 αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Τραγικός είναι ο απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας, καθώς 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 21 αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τς σπίτια τους αφού οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των ποταμών και προκάλεσαν πλημμύρες επηρεάζοντας 104 δήμους.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει όλη σχεδόν την πολιτεία» δεδομένης της προοπτικής συνεχιζόμενων «ισχυρών βροχοπτώσεων» τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι πλημμύρες θα είναι σοβαρές στις λεκάνες απορροής πολλών ποταμών, με πιθανότητα ξαφνικών πλημμυρών και μαζικών μετακινήσεων της γης σε περιοχές με απότομες πλαγιές.

 

 

 

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Εντουάρντο Λέιτε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και τη διασφάλιση της ασφάλειας σε περιοχές που κινδυνεύουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις