Βραζιλία: Άλλοι 323 θάνατοι από κορονοϊό – Το ΔΝΤ… επαινεί τον Μπολσονάρο!

Ακόμα 11.946 κρούσματα και 323 θάνατοι από κορονοϊό σημειώθηκαν στη Βραζιλία το τελευταίο 24ωρο. 

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 146.675 νεκρούς επί συνόλου 4.927.235 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Συρρίκνωση 5,8% του ΑΕΠ προβλέπει το ΔΝΤ

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ προβλέπει πως η οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,8% του ΑΕΠ το 2020, κατά τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που πάντως είναι πιο αισιόδοξες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν γινόταν λόγος για υποχώρηση του κατά 9,1%.

«Η (βραζιλιάνικη) οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,8% το 2020, κατόπιν να ανακάμψει εν μέρει καταγράφοντας ανάπτυξη 2,8% το 2021», εκτιμά το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Δίνει και… συγχαρητήρια στον Μπολσονάρο!

Στο κείμενο, το ΔΝΤ επαινεί την αντίδραση των βραζιλιάνικων αρχών μπροστά στην κρίση που προκάλεσε ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ενεργητικές πολιτικές απέτρεψαν βαθύτερη ύφεση, σταθεροποίησαν τις χρηματαγορές και άμβλυναν τις συνέπειες για τους πιο φτωχούς και ευάλωτους» πολίτες της χώρας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων, κρίνει ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μεγάλη αύξηση του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος αναμένεται να αυξήσει το χρέος σε επίπεδο κοντά στο 100% του ΑΕΠ το 2020 και το δημόσιο χρέος θα παραμείνει υψηλό μεσοπρόθεσμα.

click4more: Ινδία: “Σπάει” το κοντέρ – 103.569 θάνατοι και 6,7 εκατ. κρούσματα κορονοϊού

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία παραμένουν «αυξημένοι και πολύμορφοι», σημειώνοντας το ενδεχόμενο να σημειωθεί δεύτερο επιδημικό κύμα, η ύφεση να είναι παρατεταμένη και να υπάρξει μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, λαμβανομένου υπόψη του υψηλού επιπέδου του χρέους.

Στον τομέα του τουρισμού, 49.900 επιχειρήσεις έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας, ή το 16,7% των επιχειρήσεων του κλάδου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η Εθνική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Εμπορίας Αγαθών, Υπηρεσιών και Τουρισμού (CNC). Επλήγησαν περισσότερο οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (29.200), ακολουθούμενες από τις μικρές επιχειρήσεις (19.100). Όλες οι πολιτείες κατέγραψαν κλείσιμο εταιρειών του τομέα, κυρίως η Σαν Πάουλου (15.200), η Μίνας Ζεράις (5.400), το Ρίο ντε Ζανέιρο (4.500) και η Παρανά (3.800).

Μεγαλύτερο πλήγμα σε εστιατόρια και μπαρ

Το βαρύτερο πλήγμα υπέστησαν εστιατόρια και μπαρ (39.500 έκλεισαν), ακολουθούμενα από τα ξενοδοχεία και τα πανδοχεία (5.400) και εταιρείες χερσαίων μεταφορών (1.700). Σύμφωνα με την υπηρεσία απασχόλησης και ανεργίας, ο τομέας του τουρισμού απώλεσε 481.300 θέσεις εργασίας το πρώτο εξάμηνο της πανδημίας.

Κατά υπολογισμούς της CNC, τα διαφυγόντα έσοδα του κλάδου στη Βραζιλία ανήλθαν σε σχεδόν 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Νέα Υόρκη: Σε «Van Halen Avenue» μετονομάστηκε σταθμός του μετρό τιμώντας τον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Νέα Υόρκη: Σε «Van Halen Avenue» μετονομάστηκε σταθμός του μετρό τιμώντας τον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Μια ασυνήθιστη τάση επικρατεί στους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια. Να τους μετατρέπουν σε μνημεία προς τιμήν μεγάλων μουσικών που πέθαναν. ... Διαβάστε περισσότερα
Το μετατραυματικό στρες μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο άνοιας

Το μετατραυματικό στρες μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο άνοιας

Οι άνθρωποι που έχουν βιώσει τη διαταραχή μετατραυματικού στρες αντιμετωπίζουν έως διπλάσιο κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, ... Διαβάστε περισσότερα