Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βραζιλία: Άλλοι 674 θάνατοι από κορονοϊό! Πέφτει η δημοτικότητα του Μπολσονάρο

Βραζιλία: Άλλοι 674 θάνατοι από κορονοϊό! Πέφτει η δημοτικότητα του Μπολσονάρο

Η Βραζιλία κατέγραψε ακόμα 674 νέους θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ενώ πλέον έχουν επιβεβαιωθεί 254.220 κρούσματα μόλυνσης, κάτι που σημαίνει πως η χώρα ξεπέρασε τη Βρετανία και πλέον κατατάσσεται στην τέταρτη θέση ως προς τον αριθμό κρουσμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, Ισπανία και Ρωσία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε χθες τους 16.792 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πέφτει η δημοτικότητα του Μπολσονάρο

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού, αλλά διατηρεί την υποστήριξη του σκληρού πυρήνα της βάσης του, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Και αυτό παρότι ο υπουργός Υγείας Νέλσον Τάιχ παραιτήθηκε — ήταν ο δεύτερος επικεφαλής του υπουργείου που εγκατέλειψε τη θέση μέσα σε περίπου ένα μήνα, εν μέσω της πανδημίας.

click4more: Τελεσίγραφο Τραμπ στον ΠΟΥ: Θα σκεφτώ αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν! Απειλεί να σταματήσει μόνιμα τη χρηματοδότηση

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Εντουάρντο Παζουέλο έχει αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και ο Μπολσονάρο δεν μοιάζει να βιάζεται να επιλέξει νέο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας η πολιτεία Σαο Πάολο συνεχίζεται να είναι αυτή η οποία δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, με 4.823 θανάτους επί συνόλου 63.066 κρουσμάτων μόλυνσης. Η πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο κατατάσσεται δεύτερη, με 2.852 θανάτους επί συνόλου 26.665 κρουσμάτων μόλυνσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις