Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τελεσίγραφο Τραμπ στον ΠΟΥ: Θα σκεφτώ αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν! Απειλεί να σταματήσει μόνιμα τη χρηματοδότηση

Τραμπ Facebook

«Μέθυσε» από την υδροχλωροκίνη ο Τραμπ και στέλνει τελεσίγραφο στον ΠΟΥ. Ζητά… αλλαγή στάσης τις επόμενες 30 μέρες, ειδάλλως θα σταματήσει μόνιμα τη χρηματοδότηση του Οργανισμού και θα επανεξετάσει το αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν μέλος του ΠΟΥ!

Φαίνεται πως η υδροχλωροκίνη δεν θεραπεύει τον… λαϊκισμό. Τρανό παράδειγμα ο Ντόναλντ Τραμπ που λίγες ώρες μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη ότι εδώ και 10 μέρες παίρνει το φάρμακο που ο ίδιος λάνσαρε ως «απάντηση» στον κορονοϊό, τα έβαλε ξανά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Και ενώ όλος ο κόσμος αναζητά εναγωνίως το εμβόλιο που θα σταματήσει τον κορονοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος όχι μόνο θέλει να σταματήσει τη χρηματοδότηση, αλλά απειλεί να… πάρει τις ΗΠΑ και να φύγει!

Click4more Σεισμός! «Παίρνω υδροξυχλωροκίνη εδώ και μέρες» λέει ο Τραμπ (video)

Το Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρό του τον ΠΟΥ με αφορμή τον κορονοϊό. Κατηγορεί τον ΠΟΥ πως… έκανε «πλάτες» στην Κίνα και τώρα απειλεί πως θα σταματήσει οριστικά τη χρηματοδότησή του από τις ΗΠΑ!

Και όχι μόνο θα σταματήσει, λέει ο Τραμπ, να δίνει χρήματα στον ΠΟΥ, αλλά θα το… σκεφτεί αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν μέλος ή όχι του Οργανισμού. Και μάλιστα η απόφασή του θα ληφθεί μέσα στις επόμενες 30 μέρες, θέτοντας μάλιστα όρο να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στον ΠΟΥ!

«Εάν ο ΠΟΥ δεν δεσμευθεί σε μείζονες ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα καταστήσω την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς τον ΠΟΥ μόνιμη και θα επανεξετάσω το εάν θα παραμείνουμε μέλος του οργανισμού», αναφέρει ο Τραμπ στο τέλος μιας επιστολής τεσσάρων σελίδων που έστειλε στον επικεφαλής του ΠΟΥ και πρώην υπουργό Υγείας της Αιθιοπίας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Και για να είναι σίγουρος ότι η απειλή του θα… φτάσει παντού, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε την επιστολή που έστειλε ως πρόεδρος των ΗΠΑ στον επικεφαλής του ΠΟΥ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφοντας: «Αυτή είναι η επιστολή μου στον δρ. Τέντρος (σ.σ. το μικρό όνομα του επικεφαλής του ΠΟΥ, μάλλον δεν μπορεί ούτε να προφέρει ούτε να… γράψει το Γκεμπρεέσους). Εξηγείται μόνο του».

Click4more Ξανά κάτω από τους 800 οι νεκροί σε μια μέρα στις ΗΠΑ

Στην επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά ένα… χρονικό για το πως ξεκίνησε ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο από τον Κίνα, πως ο ΠΟΥ «αγνόησε αξιόπιστες αναφορές για την εξάπλωση του ιού στη Γουχάν τον Δεκέμβριο», πως το γραφείο του ΠΟΥ στο Πεκίνο γνώριζε από τις 30 Δεκεμβρίου πως υπήρχε μεγάλο υγειονομικό ζήτημα στη Γουχάν και πως ο Οργανισμός απέτυχε να καλέσει δημόσια την Κίνα να συμμετάσχει σε ανεξάρτητη έρευνα.

«Είναι καθαρό ότι τα επανειλημμένα σφάλματα από τη δική σας πλευρά και από πλευράς του οργανισμού σας στην αντίδραση στην πανδημία κόστισαν πάρα πολύ ακριβά στον κόσμο. Ο μόνος δρόμος μπροστά για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι να δείξει πως διατηρεί την ανεξαρτησία του έναντι της Κίνας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον Τέντρος Γκεμπρέεσους «αποτυχημένο», υπενθυμίζει πως έδρασε ένας προκάτοχός του (ο Χάρλεμ Μπρούντλαντ) το 2003 με τον SARS όταν διέταξε να σταματήσουν τα ταξίδια στην Κίνα και την κριτίκαρε δημόσια και καταλήγει με τις απειλές για παύση πληρωμών και το τελεσίγραφο των 30 ημερών.


Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρέεσους – Φωτογραφία Reuters

«Δεν μπορώ να επιστρέψω τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν έναν Οργανισμό που, με την παρούσα στάση του, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ», καταλήγει ο Τραμπ στην επιστολή του.

Πριν δημοσιοποιήσει την επιστολή – απειλή στον ΠΟΥ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαπολύσει για άλλη φορά φραστικά πυρά εναντίον του Οργανισμού λέγοντας: «δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διότι είναι μαριονέτα της Κίνας».

Οι ΗΠΑ, η χώρα που προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την υγεία, ανέστειλαν τη χορήγησή της στα μέσα του Απριλίου, με τον Τραμπ να κατηγορεί τον ΠΟΥ ότι έχει υπερβολικά στενή σχέση με την κυβέρνηση στο Πεκίνο και ότι έκανε μεγάλα λάθη στη διαχείριση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Ντόναλντ Τραμπ: «Παίρνω υδροξυχλωροκίνη εδώ και μέρες»

Ξεπέρασε και τον… εαυτό του ο Ντόναλντ Τραμπ όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο αποκάλυψε παίρνει το αμφιλεγόμενο φάρμακο για την καταπολέμηση της ελονοσίας, υδροξυχλωροκίνη (!) το οποίο ο ίδιος προωθούσε αρχικά ως θεραπεία κατά του κορονοϊού.

«Τι έχεις να χάσεις;» αποκάλυψε πως σκέφτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους εμβρόντητους δημοσιογράφους να τον “βομβαρδίζουν” με ερωτήσεις για το αν παίρνει κάποιο φάρμακο.

Και τότε ο Πλανητάρχης… πάτησε το κουμπί: «Ναι παίρνω υδροξυχλωροκίνη εδώ και περίπου μιάμιση εβδομάδα, κάθε μέρα παίρνω ένα χάπι. Γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους καταστημάτων και αλυσίδων εστίασης.

Ακόμη τόνισε πως ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό, ενώ αποκάλυψε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις