Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βραζιλία: Ανεβαίνει και πάλι ο ημερήσιος αριθμών θανάτων από κορονοϊό

Βραζιλία: Ανεβαίνει και πάλι ο ημερήσιος αριθμών θανάτων από κορονοϊό

Την ανηφόρα έχει πάρει και πάλι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από κορονοϊό στην Βραζιλία, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.398 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 80.486 κρούσματα.

Όλα αυτά ενώ την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 790 θάνατοι, ωστόσο οι ελπίδες για αποκλιμάκωση δεν κράτησαν πολύ, μιας και χτες ανακοινώθηκαν άλλοι 2.173.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 212 εκατ. κατοίκων ανέρχεται μέχρι εδώ σε 454.429 νεκρούς και 16,3 εκατομμύρια κρούσματα κατά τα επίσημα δεδομένα, την ώρα που επιδημιολόγοι εκφράζουν τον φόβο ότι έρχεται τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η συνεχής αύξηση του μέσου όρου των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση από την αρχή του Μαΐου είναι το στοιχείο που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς, διότι συνεπάγεται περαιτέρω αύξηση των θανάτων τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Η εξάπλωση του ιού ενδέχεται να ευνοηθεί από την έλευση τον επόμενο μήνα του χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου, όταν θα επικρατήσουν πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ιδίως στον νότο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις