Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Βραζιλία: “Αντάρτικο” του Roger Waters στον Μπολσονάρο! Κινδύνεψε να συλληφθεί! video, pics

Βραζιλία: “Αντάρτικο” του Roger Waters στον Μπολσονάρο! Κινδύνεψε να συλληφθεί! video, pics
Φωτογραφίες από: Youtube

Ο Roger Waters δεν… μασάει και το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά! Παρά λίγο να συλληφθεί στην Βραζιλία επειδή… έκραξε δημόσια τον ακροδεξιό Μπολσονάρου!

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες στην Βραζιλία για τις πιο πολωμένες και αβέβαιες προεδρικές εκλογές που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα τους. Από τις οποίες μπορεί να εκλεγεί ένας ακροδεξιός απόστρατος λοχαγός που υπόσχεται να καταστείλει τη διαφθορά, να χαλαρώσει τους νόμους περί οπλοκατοχής και να υπερασπιστεί τις χριστιανικές οικογενειακές αξίες. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Ο Μπολσονάρο αναδείχθηκε σε κλίμα εκτεταμένης οργής για την άνοδο της εγκληματικότητας, την παραπαίουσα οικονομία και την προοπτική μιας επιστροφής του αριστερού Κόμματος των Εργαζομένων στην εξουσία.

Στην Βραζιλία επικρατεί πραγματικός διχασμός, ο Μπολσονάρο προηγείται στις δημοσκοπήσεις και οι  διεθνείς “φωνές” καταδικάζουν ακόμη και την… πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος.

Ένας… όχι και τόσο μεγάλος θαυμαστής του, ο (θρυλικός) Roger Waters των (θρυλικών) Pink Floyd, πρωταγωνίστησε σε ένα απίστευτο περιστατικό στην Βραζιλία.

Ένας περιστατικό που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην φυλακή!

Σκηνές ροκ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην Βραζιλία με Waters εναντίον Μπολσονάρο!

Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος που έγραψε… τόμους ιστορίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή, βρίσκεται στην Βραζιλία για συναυλίες. Σε κάθε μία από τις έξι που έχει δώσει ήδη, ο Roger Waters, γνωστός για τις προοδευτικές και αντιπολεμικές του απόψεις, κατηγόρησε ως νεοφασίστες μια σειρά από πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ούγγρος πρόεδρος, Βίκτορ Όρμπαν και ο Νάιτζελ Φάρατζ,

Φυσικά πρόσθεσε και τον Ζαΐχ Μπολσονάρο όσο βρίσκονταν στην Βραζιλία, με τους περισσότερους Βραζιλιάνους θαυμαστές του να τον χειροκροτούν, αλλά και κάποιους να αποδοκιμάζουν!

Πριν την τελευταία του συναυλία, το βράδυ του Σαββάτου, 27.10.2018, οι δικαστικές Αρχές προειδοποίησαν τον Waters και τον παραγωγό του πως αν παρεκκλίνει έστω λίγο από τους νόμους στην Βραζιλία, που απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε προεκλογική αναφορά δημοσίως μετά τις 22:00 το βράδυ, θα συλληφθεί και θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης!

Όλα έδειχναν να κυλούν… ομαλά μέχρι δύο λεπτά πριν την διορία. Και τότε… μπουμ!

Η σκηνή “μαύρισε”. Ένα μήνυμα εμφανίστηκε στα πορτογαλικά που ανέφερε:

Μας είπαν ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τις εκλογές μετά τις 22:00 το βράδυ.Έχουμε 30 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αντισταθούμε στον φασισμό πριν την Κυριακή”!

Μπολσονάρο Βραζιλία

“Ele Nao”, έλεγε το μήνυμα. Δηλαδή “Όχι αυτόν“. Το σλόγκαν που χρησιμοποιούν όλοι όσοι διαδηλώνουν εναντίον του Μπολσονάρο στην Βραζιλία!

Μπολσονάρο Βραζιλία

Όταν το ρολόι έδειξε 22:00 εμφανίστηκε ένα άλλο μήνυμα: “Είναι δέκα. Υπακούστε στον Νόμο“!

Μπολσονάρο Βραζιλία

Μπολσονάρο Βραζιλία

Δείτε την στιγμή

Αντίδραση Μπολσονάρο και χαμός στην Βραζιλία!

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, αντέδρασε με tweet, στο οποίο έλεγε: “Κάθε άτομο στα εθνικά μας εδάφη, ακόμη κι αν δεν είναι βραζιλιάνος πολίτης, έχει αναφαίρετα δικαιώματα ως άνθρωπος, όπως επίσης έχει και καθήκον να υπακούει στους νόμους της Βραζιλίας“.

Δείτε το tweet

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Waters δεν συνελήφθη, ωστόσο το μήνυμά του ήταν σαφές…

Με πληροφορίες από: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις