Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βραζιλία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους σχεδόν 300 αγνοούμενους

Βραζιλία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους σχεδόν 300 αγνοούμενους

Στην Μπρουματζίνιου, οι ελπίδες να βρεθούν επιζήσαντες μετά την κατάρρευση του φράγματος εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες. Σχεδόν 300 εξακολουθούν να αγνοούνται και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να εκτοξευθεί δραματικά.

Τα βραζιλιάνικα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια ισραηλινών στρατιωτικών, ενέτειναν τη Δευτέρα τις προσπάθειές τους να βρουν τους σχεδόν 300 αγνοούμενους μετά την καταστροφή που προκάλεσε η κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων, των απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων, στην πόλη Μπρουματζίνιου, όμως οι πιθανότητες να βρεθούν επιζήσαντες σταδιακά εξανεμίζονται.

Η ιδιοκτήτρια του μεταλλείου ένα από τα φράγματα του οποίου κατέρρευσαν από άγνωστη ακόμη αιτία, η Vale, η μεγαλύτερη παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, υπέστη βαρύ πλήγμα στο χρηματιστήριο στο Σαν Πάουλου, με τις μετοχές της να πέφτουν 24,5% στο κλείσιμο, την πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά την τραγωδία.

Ο τελευταίος ακόμη προσωρινός απολογισμός της καταστροφής στην πόλη Μπρουματζίνιου, στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις, ήταν 65 νεκροί και 279 αγνοούμενοι. Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον «μηδαμινές», εκτίμησε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις