Κόσμος

Βραζιλία: Ενισχύει τις περιπολίες στα σύνορα με τη Βενεζουέλα

Ο στρατός στη Βραζιλία ενίσχυσε χθες τις περιπολίες του στη μεθόριο με τη Βενεζουέλα, μία ημέρα μετά τη σύλληψη πέντε στρατιωτών της γειτονικής χώρας που είχαν αυτομολήσει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας στη Βραζιλία ενημέρωνε πως οι πέντε άοπλοι στρατιώτες από τη Βενεζουέλα εντοπίσθηκαν την Πέμπτη σε περιοχή αυτοχθόνων στη βραζιλιανή πλευρά των συνόρων. Τα κίνητρα της αυτομόλησής τους δεν έχουν γίνει γνωστά.

«Αυτοπαρουσιάσθηκαν ως λιποτάκτες και ανακρίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται σε μία μία πρόσφατη επίθεση σε βάση στη Βενεζουέλα», στις 22 Δεκεμβρίου, τόνισε πηγή του υπουργείου στο πρακτορείο Reuters.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως 11 πρόσωπα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της καταδίωξης των υπαιτίων της επίθεσης στην βάση πεζικού στην νότια επαρχία Μπολίβαρ. Όπως τόνισε ορισμένοι από τους υπόπτους έχουν περάσει τα σύνορα με τη Βραζιλία με τον οπλισμό που αφαίρεσαν από τη βάση.

Ο Μαδούρο έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει τη Βραζιλία, το Περού και την Κολομβία ως υποστηρικτές του αυτοανακηρυχθέντος αντιπολιτευόμενου προέδρου Χουάν Γουαϊδό.

Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες μέλη του στρατού της Βενεζουέλας έχει λιποτακτήσει, υπακούοντας στις σχετικές παραινέσεις του Γουαϊδό. Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει στην Κολομβία, όμως αρκετοί έχουν διαβεί και τα σύνορα με τη Βραζιλία, η οποία τους υποδέχεται ως πολιτικούς πρόσφυγες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις του νόμου για ενδεχόμενη παραλαβή των F-35, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σύμφωνα με την επιστολή, πριν μπορέσει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταφορά F-35 στην Τουρκία, η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
F-35 57
Axios: Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με την CIA στην Ουάσιγκτον – Για «πίεση στον Τραμπ» να βομβαρδίσει το Pickaxe Mountain, κάνουν λόγο ισραηλινά ΜΜΕ
Ο Ρόμαν Γκόφμαν συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, πριν από την επανέναρξη των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων
Ρόμαν Γκόφμαν