Κόσμος

Βραζιλία: Έσπασε το φράγμα των 500.000 θανάτων από κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βραζιλία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 500.000 θανάτων από κορονοϊό, καθώς μετά τα στοιχεία του σημερινού απολογισμού της πανδημίας οι νεκροί έφθασαν τις 500.022. Το 60% των θανάτων (303.550) έχει καταγραφεί από την αρχή του έτους.

Η Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων γνώρισε στις αρχές του έτους θανατηφόρο δεύτερο κύμα της επιδημίας με περισσότερους από 4.000 θανάτους ημερησίως και εκφράζονται φόβοι ότι ήδη πλήττεται από το τρίτο κύμα, καθώς ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων έχει εκτιναχθεί και αναμένεται επιδείνωση της ήδη κρίσιμης κατάστασης ενώ πλησιάζει ο χειμώνας στο νότιο ημισφαίριο.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού, την διάδοση περισσότερο επιθετικών παραλλαγών και την έλλειψη προληπτικών μέτρων , καθώς ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο είναι αντίθετος στην επιβολή lockdown και την χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 29% του πληθυσμού έχει λάβει μία δόση εμβολίου και μόνο το 11,36% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη την Βραζιλία για να διαμαρτυρηθούν για την διαχείριση της επιδημίας από τον πρόεδρο, καταγγέλλοντάς τον για βραδύτητα στην εξασφάλιση εμβολίων και την αρνητική του στάση απέναντι στην χρήση μάσκας και ζητώντας την καθαίρεση του Μπολσονάρο.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά της γενοκτονικής κυβέρνησης Μπολσονάρο, που δεν αγόρασε εμβόλια και δεν έκανε τίποτε για να φροντίσει τους ανθρώπους εδώ και έναν χρόνο», δήλωσε διαδηλωτής στην Μπραζίλια.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με δριμεία κριτική διότι έχασε ευκαιρίες για να προμηθευτεί εμβόλια. Η εταιρεία Pfizer έχει ανακοινώσει ότι δεν έλαβε απάντηση στις προσφορές της για προμήθεια εμβολίων ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ειδική επιτροπή της Γερουσίας ερευνά την διαχείριση της επιδημίας από την κυβέρνηση και ειδικότερα την καθυστέρηση στην προμήθεια εμβολίων παράλληλα με την προώθηση αμφίβολων θεραπειών κατά της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ