Κόσμος

Βραζιλία – Κορονοϊός: Εισάγει δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού να μην έχει εγκριθεί ωστόσο η Βραζιλία θα εισάγει δύο εκατ. δόσεων.

Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, γνωστή ως Anvisa, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι έδωσε την έγκριση για την εισαγωγή δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 που παρασκεύασε η εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς χρήση στη χώρα.

Η Anvisa ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το αίτημα για εισαγωγή που είχε δεχτεί από το βιοιατρικό κέντρο Fiocruz, που συνδέεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την Πέμπτη.

Η εισαγωγή των δόσεων πριν από την έγκριση του εμβολίου θα επιτρέψει την έναρξη των εμβολιασμών όταν η Anvisa δώσει το πράσινο φως, είπε η ρυθμιστική αρχή.

Η Βραζιλία δεν έχει ακόμη δώσει άδεια για κάποιο εμβόλιο.

Το Fiocruz θα αιτηθεί να του δοθεί άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου την Τετάρτη, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του την περασμένη εβδομάδα.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει τα δεύτερα περισσότερα θύματα της COVID-19 μετά τις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αυτή χώρα της Νότιας Αμερικής έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού με το υπουργείο Υγείας της να αναφέρει πάνω από 7,7 εκατομμύρια–μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Mirror: Οι φωτιές στην Αιγιάλεια έκαναν στάχτη το όνειρο οικογένειας από τη Βρετανία για μια νέα ζωή στην Πελοπόννησο – «Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι»
Το δημοσίευμα περιγράφει πώς το σπίτι που έχτισαν με κόπο καταστράφηκε ολοσχερώς λίγες ημέρες πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα
Βρετανοί, φωτιά Πελοπόννησος 19
Ανακατατάξεις στο τμήμα AI της Google: Ο Ντέμης Χασάμπις αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονα της Alphabet
Ο Τζεφ Ντιν και ο Σαντζάι Γκεμαβάτ αποχωρούν για να ιδρύσουν τη Discovery Loop, ενώ ο Κοράι Καβουκτσούογλου αναλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης
Ντέμης Χασάμπης