Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βραζιλία: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 300 αγνοούμενους

Βραζιλία: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 300 αγνοούμενους

Ανείπωτη η τραγωδία στην Βραζιλία μετά την κατάρρευση του φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της εταιρίας Vale SA, στη Μίνας Ζεράις, την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 34 νεκροί. Εκατοντάδες διασώστες με βαριά μηχανήματα και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν νυχθημερόν με μία τεράστια περιοχή που καλύφθηκε από τόνους λάσπης.

Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες για επιζώντες εξανεμίζονται ενώ στην περιοχή είναι άσχημες και οι καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

https://youtu.be/JW_SIvwnENk

«Αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί κάνουν τα πάντα για να προσπαθήσουν να διασώσουν τυχόν επιζήσαντες, αλλά γνωρίζουμε ότι από τώρα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες» και πιθανότατα στο εξής «δεν θα βρούμε παρά μόνο πτώματα», δήλωσε σχεδόν από την αρχή στους δημοσιογράφους ο Χομέου Ζέμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, όπου παρόμοια τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους το 2015.

Οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων ρεάλ (σχεδόν 66,5 εκατομμύρια δολάρια, 58 εκατ. ευρώ) στον μεταλλευτικό κολοσσό Vale, υπεύθυνο για το φράγμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις