Κόσμος

Βραζιλία: Μακελειό σε μπαρ με έντεκα νεκρούς

Επτά ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο σε μπαρ στη Βραζιλία. Έντεκα άνθρωποι, έξι γυναίκες και πέντε άνδρες, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα σε μπαρ στη Μπελέμ, στη βόρεια Βραζιλία, πριν τραπούν σε φυγή, ανέφεραν οι αρχές.

«Διενεργούμε έρευνα» για τα κίνητρα του μακελειού, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Ασφαλείας της Πολιτείας Παρά.

Ένας άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, τα υπόλοιπα πέντε άνδρες, ανέφερε ο G1. Η σφαγή διαπράχθηκε από επτά ενόπλους, που πήγαν στο σημείο με μια μοτοσικλέτα και τρία αυτοκίνητα και κατόπιν διέφυγαν.

brazil bar

Το μπαρ όπου έγινε το μακελειό βρίσκεται σε συνοικία της Μπελέμ όπου αναπτύχθηκαν ομοσπονδιακοί πράκτορες τον Μάρτιο στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα εγκληματικότητας.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη, που διαπράττονται κυρίως με τη χρήση πυροβόλων όπλων: ο αριθμός των φόνων ανήλθε σε 64.000 το 2017, ήταν δηλαδή υπερτριπλάσιος του επιπέδου της ενδημικής βίας όπως το ορίζει ο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο Τραμπ με την ΕΕ για τα πρόστιμα σε αμερικανικές εταιρείες: «Θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα – Οι ΗΠΑ δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης»
«Οι κυρώσεις θα ανατραπούν πλήρως και αναμένουμε ότι θα επιβληθούν σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαντικοί δασμοί το συντομότερο δυνατό», τόνισε μεταξύ άλλων
Ντόναλντ Τραμπ
Εσθονία: Καλύπτουν τα παράθυρα σχολείων με μεμβράνες για να προστατεύσουν τους μαθητές από drones
Σχολείο της Λουκ σχεδιάζει να διδάξει στα παιδιά πώς να αντιδρούν σε έναν συναγερμό για drone - Αναμένονται να μεταφερθούν παιχνίδια και βιβλία στο υπόγειο για να μπορούν να ψυχαγωγούνται, ενώ κρύβονται
REUTERS