Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βραζιλία: Ο θάνατος συνεχίζει να “βασιλεύει!” 1.280 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Βραζιλία: Ο θάνατος συνεχίζει να “βασιλεύει!” 1.280 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Την εντύπωση πως ο όλεθρος δεν θα σταματήσει ποτέ δίνει η Βραζιλία, αφού για μια ακόμα ημέρα οι νεκροί ξεπέρασαν κατά πολύ τους 1.000!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.280 επιπλέον θανάτους και 33.846 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μιλάμε για όσα ανακοινώνονται, καθώς όλοι οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος!

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα φτάνει τους 59.594 νεκρούς επί συνόλου 1.402.041 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Βαριές οι ευθύνες του Μπολσονάρο

Είναι ξεκάθαρο πως πολλούς ανθρώπους έχει πάρει στον “λαιμό” του ο Μπολσονάρο, ο οποίος από την αρχή υποτιμά τον κορονοϊό και δεν θέλει να πάρει κανένα περιοριστικό μέτρο ώστε να μην περιορίσει – όπως λέει – την οικονομία.

Μάλιστα σε όσες πολιτείες πήραν κάποια μέτρα, καλούσε ανοιχτά τους πολίτες και τους επιχειρηματίες σε σαμποτάζ, ενώ προωθεί ως θεραπεία την υδροχλωροκίνη που πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι πως αυτή η τραγική εικόνα στην Βραζιλία θα συνεχίσει δυστυχώς και το επόμενο διάστημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις