Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βραζιλία: Θάνατος… παντού – Ακόμα 1.141 νεκροί από κορονοϊό! Μπολσονάρο: Μάλλον έχω νοσήσει

Βραζιλία: Θάνατος… παντού – Ακόμα 1.141 νεκροί από κορονοϊό! Μπολσονάρο: Μάλλον έχω νοσήσει

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Βραζιλία, αφού για ένα ακόμα 24ωρο οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 1.000!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.141 νέους θανάτους και και 39.483 νέα κρούσματα μόλυνσης.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε έτσι σε 54.971 νεκρούς, ενώ συνολικά πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον προσβληθεί στην επικράτεια. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Μπολσονάρο: Ίσως έχω νοσήσει

Την ίδια ώρα ο Μπολσονάρο, που φέρει μεγάλη ευθύνη για την τραγωδία, δήλωσε χθες ότι μπορεί να είχε προσβληθεί πρόσφατα από τον νέο κορονοϊό και ότι ενδέχεται να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ, αν και μερικές εβδομάδες πριν είχε υποβληθεί δύο φορές σε τέτοιες εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.

Ο Μπολσονάρο είχε διαβεβαιώσει μεν πως τα τεστ επέστρεψαν αρνητικά, αλλά έδωσε μάχη στο δικαστήριο για να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των νοσοκομειακών εξετάσεων, εγείροντας αμφιβολίες.

Ο αρχηγός του κράτους βάλλεται από πολλούς για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση, καθώς η χώρα υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας στον πλανήτη, την στιγμή που ο ίδιος όχι μόνο δεν θέλει να ληφθεί κανένα μέτρο, αλλά σαμποτάρει και όποιον κυβερνήτη πολιτείας έλαβε τέτοια μέτρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις