Κόσμος

Βραζιλία: Τουλάχιστον 34 οι νεκροί και 300 οι αγνοούμενοι κάτω από τόνους λάσπης – Video

Τουλάχιστον 34 οι νεκροί μετά την κατάρρευση του φράγματος, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Βραζιλία.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των σχεδόν 300 αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς, ενώ και η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Την Παρασκευή (25.1.2019), χείμαρρος λάσπης και νερού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του μετά την κατάρρευση φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale.

Περίπου 200 άνθρωποι διασώθηκαν, όμως “δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να βρούμε επιζώντες είναι ελάχιστες. Πιθανότατα θα ανασύρουμε μόνο πτώματα”, είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρομέου Ζέμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1