Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρε Ντόναλντ! Η “γκάφα” του Τραμπ με το… ελληνικό φόρεμα της Μελάνια [pics]

Ντόναλντ Τραμπ

Ένα tweet είπε να (ξανα)κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ για να “γιορτάσει” τη Labor Day αλλά τον… “πρόδωσε” η Μελάνια. Δική του η γκάφα γιατί επέλεξε φωτογραφία όπου η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ φοράει δημιουργία από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Περίγελος, ξανά, έγινε ο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν χρειάστηκε πολλά. Ένα tweet, μια φωτογραφία του με τη Μελάνια Τραμπ και ένα μήνυμα. Αλλά δεν θυμόταν ότι η σύζυγός του φορούσε φόρεμα που δεν “υπέγραφε” Αμερικανός σχεδιαστής αλλά η Ελληνίδα, Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και τα αμερικανικά χέρια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλησε να κάνει ένα tweet για να… στείλει τις ευχές του για τη Labor Day. Και το έκανε με τον τρόπο που κέρδισε τις εκλογές.

«Χτίζουμε το μέλλον μας με αμερικανικά χέρια, Αμερικανούς εργάτες, αμερικανικό σίδηρο, αλουμίνιο και ατσάλι. Χαρούμενη Labor Day» ήταν το μήνυμά του.

Ως εδώ καλά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να εμπλουτίσει το tweet με μια φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο με τη Μελάνια έξω από τον Λευκό Οίκο.

Και πάλι ως εδώ καλά.

Το λάθος… φόρεμα της Μελάνια

Δεν φρόντισε, ως άντρας μάλλον, να ρωτήσει και να μάθει για το φόρεμα που φορούσε η Μελάνια στη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Αν ρωτούσε, κάποιος θα του είχε πει ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, στη συγκεκριμένη φωτογραφία είχε επιλέξει να φορέσει δημιουργία από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Δηλαδή, ένα φόρεμα που δεν έχει σχεδιαστεί ή ραφτεί από Αμερικανούς εργάτες και σχεδιαστές…

Μελάνια

Ήταν φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας και με ιταλική ραφή.

Η Daily Mail φρόντισε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ρώτησε κι έμαθε ότι το φόρεμα ράφτηκε στην Ιταλία και το αρχικό του κόστος ήταν 2.255 δολάρια, ενώ πλέον η τιμή του διαμορφώνεται στα 760 δολάρια.

Ντόναλντ Τραμπ

Το λευκό φόρεμα με τις πολύχρωμες γραμμές το είχε φορέσει η Μελάνια Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο στο Congressional Picnic.

Η Μελάνια Τραμπ δεν είναι η μοναδική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που εμπιστεύεται τη Μαίρη Κατράντζου. Παλιότερα, η Ελληνίδα σχεδιάστρια είχε “ντύσει” και τη Μισέλ Ομπάμα.

Μαίρη Κατράντζου

Ποια είναι η Μαίρη Κατράντζου

Η Μαίρη Κατράντζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Η μητέρα είναι εσωτερική διακοσμήτρια και ο πατέρας έχει πείρα στα υφάσματα.

Το 2003 άφησε την Ελλάδα για τις ΗΠΑ. Εκεί σπούδασε αρχιτεκτονική Rhode Island School of Design στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο και το Central Saint Martins. Εκεί ασχολήθηκε με τη μόδα και το σχεδιασμό και πήρε το μπάτσελορ και το μάστερ της.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πούλησε μια σειρά από prints στον οίκο Bill Blass.

Το 2006 συνεργάστηκε με τη γνωστή – Ελληνίδα επίσης- σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη.

Οι διακρίσεις και τα βραβεία δεν άργησαν να έρθουν. Μαζί τους και οι μεγάλες συνεργασίες (Longchamp, Adidas), ενώ κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ φόρεσαν τις δημιουργίες τους.

Την αρχή έκανε η Βρετανίδα ηθοποιός Κίρα Νάιτλι στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2011. Ακολούθησαν οι Μπιογιονσέ και Ριάνα και η… ιέρεια της μόδας για πολλούς, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις