Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: 19 άνθρωποι κρεμόντουσαν για 90 λεπτά σε ύψος 6 μέτρων λόγω βλάβης σε τρενάκι λούνα παρκ

Βρετανία: 19 άνθρωποι κρεμόντουσαν για 90 λεπτά σε ύψος 6 μέτρων λόγω βλάβης σε τρενάκι λούνα παρκ
Φωτογραφία Αρχείου

Σκηνές τρόμου και αγωνίας εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή (28.08.2022) σε λούνα παρκ στη Βρετανία, καθώς ένα τρενάκι σταμάτησε λόγω βλάβης και όσοι βρίσκονταν σε αυτό έμειναν κρεμασμένοι για 90 λεπτά σε ύψος 6 μέτρων. 

Το περιστατικό σημειώθηκε, όπως μεταδίδει το BBC, στο Southport Pleasureland στο Μέρσεϊσαϊντ της Βρετανίας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός κοριτσιού. Συνολικά 19 άτομα έμειναν «κρεμασμένα» για 90 λεπτά σε ύψος 6 μέτρων στα βαγόνια του «Rocket Coaster». 

Οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, παγιδεύτηκαν στα καθίσματά τους – κάποιοι ανάποδα – προτού σπεύσουν στο σημείο οι ομάδες συντήρησης από το θεματικό πάρκο για να τους απεγκλωβίσουν. Για την ολοκλήρωση της διάσωσης τους χρειάστηκε μιάμιση ώρα, με τους μάρτυρες να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. 

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μια νεαρή κοπέλα χτύπησε το κεφάλι της και έπεσε αναίσθητη αλλά ανέπνεε όταν έφτασε το ασθενοφόρο και η πυροσβεστική για να τη μεταφέρουν σε κοντινό νοσοκομείο.

Το θεματικό πάρκο σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «λυπάται για την αγωνία που προκλήθηκε» προσθέτοντας ότι διεξάγεται ενδελεχής έρευνα. Υποστήριξε ότι όλοι οι έλεγχοι ρουτίνας συντήρησης είχαν πραγματοποιηθεί πριν ξεκινήσει η διαδρομή το πρωί του Σαββάτου. «Κανείς δεν κινδύνευε να πέσει από τη διαδρομή», είπε εκπρόσωπος του Southport Pleasureland. 

Με πληροφορίες από BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις