Κόσμος

Βρετανία: 30% μπροστά οι Εργατικοί από τους Συντηρητικούς σε νέα δημοσκόπηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εφιάλτης χωρίς τέλος οι δημοσκοπήσεις για τον Ρίσι Σούνακ και τους Συντηρητικούς στη Βρετανία. Το Εργατικό κόμμα όχι απλά προηγείται αλλά αυξάνει και το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε ενόψει των εκλογών στη Βρετανία που θα γίνουν σε λίγους μήνες, οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%, που είναι η χειρότερη επίδοση για τον Σούνακ από τότε που έγινε πρωθυπουργός πριν από 18 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2022, όταν η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς κατέρρευσε τις εβδομάδες μετά την κρίση που προκάλεσε ο μίνι προϋπολογισμός της Λιζ Τρας, της προκατόχου του Σούνακ.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τοπικές και δημοτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριές απώλειες.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov/Times, που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου, οι Εργατικοί είχαν προβάδισμα 26 μονάδων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά στους Εργατικούς ένα προβάδισμα γύρω στις 20 μονάδες έναντι των Συντηρητικών, ενόψει των εκλογών που ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι αναμένεται να προκηρύξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε μέσω συνεργασίας είτε ανεξάρτητα, από το 2010, με την διακυβέρνησή τους να σημαδεύεται από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκάνδαλο για τη διαχείριση της κρίσης της COVID. Στη χώρα έχουν κυβερνήσει πέντε διαφορετικοί πρωθυπουργοί στην περίοδο αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας