Κόσμος

Βρετανία – Huawei: Αποδείξεις για διασύνδεση του κολοσσού με το κομμουνιστικό κόμμα Κίνας

Στο στόχαστρο της Βρετανίας παραμένει η Huawei. Επιτροπή του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι έχει στοιχεία για συνέργεια του μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών με το κινεζικό κράτος.

Ειδικότερα, η Huawei κατηγορείται από την Επιτροπή Άμυνας του βρετανικού Κοινοβουλίου για ξεκάθαρες σχέσεις με το καθεστώς της κομμουνιστικής Κίνας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιτροπή υποστήριξε ότι έχει σαφή αποδεικτικά στοιχεία για συνέργεια του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei με το Πεκίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή τον Ιούλιο για αποκλεισμό του εξοπλισμού της Huawei από το βρετανικό δίκτυο 5G έως τα τέλη του 2027. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεκδίκησε τα εύσημα για την απόφαση των Βρετανών.

“Η Δύση πρέπει επειγόντως να συνενώσει τις δυνάμεις της για να αντισταθμίσει την τεχνολογική κυριαρχία της Κίνας”, δήλωσε ο Τομπάιας Έλγουντ, επικεφαλής της βρετανικής Επιτροπής Άμυνας. “Δεν πρέπει να παραδώσουμε την εθνική μας ασφάλεια για χάρη της βραχυπρόθεσμης τεχνολογικής ανάπτυξης”.

Η επιτροπή δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για την ακριβή φύση των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών αλλά είπε ότι είχε σαφείς αποδείξεις για συνέργεια της Huawei με τον “μηχανισμό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

Click4more: Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την απόφαση της Βρετανίας για αποκλεισμό της Huawei

“Βασίζεται σε γνώμες παρά σε γεγονότα. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες για συνέργεια και θα θυμηθεί αντ’ αυτού τι έχει προσφέρει η Huawei στη Βρετανία τα τελευταία 20 χρόνια”, δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει την Κίνα βασικό γεωπολιτικό αντίπαλο των ΗΠΑ και έχει κατηγορήσει το κινεζικό κράτος, που κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ότι εκμεταλλεύεται το εμπόριο και δεν λέει την αλήθεια για την εμφάνιση του νέου κορονοϊού, τον οποίο χαρακτηρίζει “κινεζικό ιό”.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία της Huawei μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπία για λογαριασμό της Κίνας. Η Huawei έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς και υποστηρίζει ότι απλά οι ΗΠΑ ζηλεύουν την επιτυχία της.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
6
«Η Ευρώπη χρειάζεται τακτικά πυρηνικά όπλα» δηλώνει ο πρόεδρος της Airbus, Ρενέ Όμπερμαν
Απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους Iskander που έχουν αναπτυχθεί στο Καλίνινγκραντ, ο Ρενέ Όμπερμαν εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει μια κοινή ικανότητα πυρηνικής αποτροπής
Ο διευθυντής της Airbus, Ρενέ Όμπερμαν
Ουκρανία: Ο Αμερικανός μεσολαβητής Γουίτκοφ δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες Ζελένσκι – Ερντογάν στην Τουρκία
Οι ΗΠΑ διέψευσαν την παρουσία του Στιβ Γουίτκοφ την ώρα που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιχειρεί να επανεκκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία που έχει παραμείνει στάσιμη εδώ και μήνες
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν