Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βρετανία: To 60% των πολιτών δυσκολεύεται να πληρώσει λογαριασμούς

Βρετανία: To 60% των πολιτών δυσκολεύεται να πληρώσει λογαριασμούς
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Tο 60% όλων των ενηλίκων στη Βρετανία, δυσκολεύονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, εξαιτίας της κρίσης του κόστους διαβίωσης, ανακοίνωσε σήμερα (21.10.2022) η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς.

Το 60% των πολιτών που δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς στην Βρετανία, αντιστοιχεί σχεδόν σε 32 εκατομμύρια ανθρώπους. Στην πιο πρόσφατη έρευνά της με τίτλο Financial Lives, η FCA σημειώνει ότι ο συνολικός αυτός αριθμός αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια από το 2020, όταν η οικονομία τέθηκε σε λοκντάουν για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19.

Οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αύξηση των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων, με τον πληθωρισμό στη χώρα τους να υπερβαίνει τώρα το 10% και να ξεπερνά κατά πολύ τις περισσότερες αυξήσεις μισθών.

Η έρευνα της FCA δείχνει ότι περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν οικιακούς λογαριασμούς ή να αποπληρώσουν δάνεια τρεις ή περισσότερους από τους τελευταίους έξι μήνες, με τον αριθμό αυτό να έχει αυξηθεί από 3,8 εκατομμύρια που ήταν το 2020.

Ένας στους τέσσερις αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες

«Ένας στους τέσσερις ενήλικες στη Βρετανία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες ή θα μπορούσε γρήγορα να βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, αν υποστεί ένα οικονομικό σοκ», επισημαίνει η FCA σε ανακοίνωσή της.

Η FCA επισήμανε ότι έχει ήδη αρχίσει τις υπενθυμίσεις στις τράπεζες σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης των πελατών τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι θα πρέπει σε πρώτη φάση να επικοινωνούν με τους παρόχους για να συζητούν τις επιλογές που υπάρχουν.

Η FCA διευκρίνισε ότι αυτή η έρευνά της είναι η μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαγάγει, καθώς σε αυτήν ρωτήθηκαν άνω των 19.000 ανθρώπων μεταξύ του φετεινού Φεβρουαρίου και Ιουνίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις