Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βρετανία: Ακόμα δύο κορυφαία στελέχη εγκατέλειψαν την Τερέζα Μέι

Βρετανία: Ακόμα δύο κορυφαία στελέχη εγκατέλειψαν την Τερέζα Μέι

Και ο τελευταίος… να κλείσει την πόρτα. Κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση στο Συντηρητικό Κόμμα αυτές τις ημέρες, αφού μετά τις απανωτές αποχωρήσεις των δύο υπουργών της Τερέζα Μέι, τώρα αποχώρησαν και δύο αντιπρόεδροι του κυβερνώντος κόμματος.

Τα δύο πρώην στελέχη των συντηρητικών της Μέι παραιτήθηκαν με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Brexit, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

“Δύο αντιπρόεδροι των Τόρις, ο Μπεν Μπράντλεϊ και η Μαρία Κόλφιλντ, παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο του Τσέκερς. Μπορεί να μην τους έχετε ακουστά, αλλά είναι μια προειδοποίηση από τους δυσαρεστημένους Τόρις ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν να προκαλούν ζημιά στην πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει τακτική”, έγραψε η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ στο Twitter.

Το “σχέδιο του Τσέκερς” παραπέμπει στην πρόταση που έκανε την περασμένη Παρασκευή η Μέι –από την επίσημη εξοχική κατοικία της στο Τσέκερς– για τη δημιουργία μιας “ζώνης ελευθέρου εμπορίου” με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις