Κόσμος

Βρετανία: Αξιωματούχος έχασε απόρρητα έγγραφα που κατέληξαν σε στάση λεωφορείου

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ερευνά τον τρόπο, που σχεδόν 50 σελίδες απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων χάθηκαν από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου και κατέληξαν σε μια επαρχιακή στάση λεωφορείου στην Αγγλία.

Το BBC μετέδωσε ότι τα εμπιστευτικά έγγραφα, μεταξύ αυτών ορισμένα που σχετίζονται με το Αφγανιστάν και άλλα που αναλύουν την ενδεχόμενη αντίδραση της Ρωσίας στον διάπλου ενός βρετανικού αντιτορπιλικού από τη Μαύρη Θάλασσα, βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη.

«Ένας αριθμός εμπιστευτικών εγγράφων του υπουργείου Άμυνας χάθηκε από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε σε βουλευτές ο Τζέρεμι Κουίν, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Το ανέφερε το ίδιο το πρόσωπο αυτό».

«Μεταξύ των χαμένων εγγράφων βρισκόταν ένα που είχε χαρακτηριστεί ‘Secret – UK Eyes only’», είπε ο Κουίν. «Φαίνεται πως πρόκειται για σφάλμα ενός ατόμου».

Το ‘UK Eyes Only’ σημαίνει πως το έγγραφο αυτό διανέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν κοινοποιείται στους συμμάχους. Δεν είναι σαφές πώς και γιατί τέτοιου είδους έγγραφα κατέληξαν σε μια στάση λεωφορείου ή εάν ήταν ή δεν ήταν αντίγραφα ή πρωτότυπα.

Τα έγγραφα βρήκε ένας πολίτης, που τα παρέδωσε στο BBC, το οποίο δημοσίευσε ρεπορτάζ για το θέμα. Το BBC τα παρέδωσε, με τη σειρά του, στο υπουργείο, εξήγησε ο Κουίν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας