Κόσμος

Βρετανία: Απεργίες ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ – Αναμένονται ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις

Για οκτώ ημέρες θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Γκάτγουικ εν μέσω μεγάλης κίνησης. 

Η απεργία στο Γκάτγουικ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, προκαλώντας πιθανώς ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα για χιλιάδες επιβάτες σε μια θερινή περίοδο υψηλής κίνησης.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι περίπου 950 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού εδάφους, θα προχωρήσουν σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα για τέσσερις ημέρες στις 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου και στη συνέχεια για άλλες τέσσερις ημέρες, στις 4-8 Αυγούστου.

«Δεδομένης της έκτασης της απεργιακής κινητοποίησης, η αναστάτωση, οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις είναι αναπόφευκτες σε όλο το αεροδρόμιο», ανέφερε το Unite σε ανακοίνωσή του.

Η εταιρία λειτουργίας του αεροδρομίου του Γκάτγουικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ νότια του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις αεροπορικές εταιρίες με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχουν εκπονήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις εκτελούνται όπως έχουν προγραμματιστεί.

Από το Γκάτγουικ, βασικό κόμβο για πτήσεις προς θερινούς προορισμούς στη νότια Ευρώπη, οι εταιρίες easyJet, TUI και British Airways εκτελούν εκατοντάδες δρομολόγια κάθε μέρα. Η easyJet έχει ήδη περικόψει το 2% του προγράμματος των θερινών της πτήσεων, κυρίως από το Γκάτγουικ, λόγω ανησυχιών ότι ζητήματα με την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα επηρεάσει το πτητικό της πρόγραμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 11