Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία: Απολύθηκε ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βιομηχανίας μετά από κατηγορίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση

Βρετανία: Απολύθηκε ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βιομηχανίας μετά από κατηγορίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση

O επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βιομηχανίας της Βρετανίας (CBI), Τόνι Ντάνκερ, απολύθηκε και μάλιστα χωρίς αποζημίωση έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην εργασία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα υπάλληλος του οργανισμού της Βρετανίας κατηγόρησε τον Τόνι Ντάνκερ για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμη υπάλληλοι είχαν κάνει παρόμοιες καταγγελίες.

Η απόλυσή του επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας έχει άμεση ισχύ και ο Τόνι Ντάνκερ μάλιστα δεν θα λάβει το σχετικό πακέτο αποζημίωσης που ορίζει το συμβόλαιό του, όπως ανακοίνωσε η CBI.

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία της Βρετανίας, που εκπροσωπεί περίπου 190.000 επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και θα «συνεργαστεί πλήρως με οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα» για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Υπάρχει καταγγελία και για βιασμό

Αν και τα ευρήματα της έρευνας εις βάρος του Ντάνκερ δεν έχουν γνωστοποιηθεί, η εφημερίδα Guardian την περασμένη εβδομάδα, σε σχετικό δημοσίευμα, υποστήριζε πως υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για βιασμό σε καλοκαιρινό πάρτι του οργανισμού το 2019.

Ο Ντάνκερ με τη σειρά του δήλωσε σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος για την εξέλιξη. «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα σήμερα το πρωί ότι απολύθηκα από τη CBI, αντί να με καλέσουν να πω τη θέση μου όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί», τονίζει στη δήλωσή του, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «πολλοί από τους ισχυρισμούς εναντίον μου έχουν διαστρεβλωθεί, αλλά αναγνωρίζω ότι άθελά μου έκανα αρκετούς συναδέλφους να αισθάνονται άβολα και λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτό».

Οι αρμόδιοι δεν είχαν ασχοληθεί με τις καταγγελίες

Όπως επισημαίνει το BBC, η CBI αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή της, το 1965. Φαίνεται ότι οι εν λόγω καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό στον οργανισμό αλλά οι αρμόδιοι δεν τις έλαβαν υπόψη τους. «Είναι ήδη σαφές σε όλους μας ότι υπήρξαν σοβαρές αποτυχίες στον τρόπο που ενεργήσαμε ως οργανισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η CBI, τονίζοντας παράλληλα πως από εδώ και πέρα «θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις