Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: Αποπνικτική ζέστη και θερμοκρασίες ρεκόρ! Στις παραλίες και πισίνες ο κόσμος για να δροσιστεί

Βρετανία: Αποπνικτική ζέστη και θερμοκρασίες ρεκόρ! Στις παραλίες και πισίνες ο κόσμος για να δροσιστεί

Αποπνικτική ζέστη επικρατεί σήμερα στη Βρετανία, για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς κελσίου στην Ουαλία, ενώ ενδεχομένως θα ανέλθει αυτήν την εβδομάδα σε επίπεδα ρεκόρ για το μήνα Ιούνιο, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Στο Πόρθμαντογκ στη Βόρεια Ουαλία καταγράφηκε σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία, 30,6 βαθμοί κελσίου. Την Πέμπτη, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Βρετανία, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τον Ιούνιο ήταν 35,6 βαθμοί κελσίου στο Σαουθάμπτον, στο νότιο τμήμα, το 1976.

Με τη ζέστη να επιμένει και την επόμενη εβδομάδα, οι υπηρεσίες υγείας και πρώτων βοηθειών δίνουν συμβουλές στους πολίτες πώς να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Την ίδια ώρα, πυρκαγιές ξέσπασαν στη βόρεια Αγγλία.

Το Twitter και το Facebook πάντως έχουν κατακλυστεί από βιντεάκια που ανέβασαν χρήστες. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστούν συμπαθητικά σκυλάκια που απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε ποτάμια και σιντριβάνια, κάποια φοράνε γυαλιά ηλίου και καπέλα.

«Ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου το επόμενο διήμερο, υπάρχει περίπτωση να σπάσουμε το ρεκόρ της Βόρειας Ιρλανδίας των 30,8 βαθμών κελσίου και το ρεκόρ Ιουνίου της Σκωτίας των 32,2 βαθμών», σημειώνει η Met.

Δείτε τις φωτογραφίες

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες από Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις