Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: Αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής της Μέι ο Τζέιμς Κλέβερλι

Βρετανία: Αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής της Μέι ο Τζέιμς Κλέβερλι

Την υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος απέσυρε ο υφυπουργός για το Brexit Τζέιμς Κλέβερλι, καθώς δεν βρήκε μεγάλη υποστήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Μέχρι σήμερα, μόλις τέσσερις βουλευτές δήλωσαν ότι τον στηρίζουν.

Ο Κλέβερλι εξηγεί τους λόγους της απόφασής του σε ανακοίνωση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει εάν στο εξής θα στηρίξει κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο.

«Πίστεψα ότι έπρεπε να ολοκληρώσουμε το Brexit και να προχωρήσουμε γρήγορα σε άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ήλπιζα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών θα με στηρίξει να είμαι το πρόσωπο και η φωνή αυτής της συζήτησης.

Τους ζήτησα να με εμπιστευτούν, να προσπεράσουν μία γενιά και να ψηφίσουν έναν σχετικά νέο βουλευτή. Είναι σαφές ότι παρά την υποστήριξη από τη βάση του κόμματος, οι βουλευτές δεν ήταν άνετοι με μία τέτοια κίνηση και έγινε ξεκάθαρο ότι είναι απίθανο το ενδεχόμενο να μπορέσω να προχωρήσω στους τελικούς δύο υποψηφίους» αναφέρει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις