Κόσμος

Βρετανία: Αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε σχέση με το πρώτο κύμα

Τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού στους νέους έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται και στις μεγαλύτερες ηλικίες σε αρκετές περιοχές στη Βρετανία.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ προβλέποντας ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και αλλού.

“Αυτό είναι, για μια ακόμη φορά, ανησυχητικό…γιατί, φυσικά, οι ηλικιωμένοι έχουν πολύ χειρότερη πορεία με COVID-19. Νοσηλεύονται για πολύ μεγαλύτερες περιόδους και είναι δυσκολότερο να σωθούν”, είπε ο Βαν-Ταμ κατά την κυβερνητική ενημέρωση όπου παρουσίασε πίνακες με την εξάπλωση του ιού στη Βρετανία.

Το πρόβλημα με τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού δεν περιορίζεται στη βόρεια Αγγλία καθώς όπως σημείωσε “σχεδόν όλες οι περιοχές στη Βρετανία καταγράφουν αύξηση στα ποσοστά των μολύνσεων”.

Όπως είπε ο Βαν Ταμ, τα παιδιά δεν είναι μεταδότες της μόλυνσης και σημείωσε ότι γνωρίζουμε πως ο ιός ευδοκιμεί με την ανθρώπινη επαφή.

Από την πλευρά του ο ανώτερος αξιωματούχος υγείας του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) Στίβεν Πόουις είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 αυξάνεται ραγδαία στη βόρεια Αγγλία και πιθανόν να ξεπεράσει τον ρυθμό που είχε καταγραφεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

“Σήμερα έχουμε περισσότερους ασθενείς στο νοσοκομείο με COVID-19 σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα στις 23 Μαρτίου”, επισήμανε. Πρέπει, είπε ο ίδιος, να ρίξουμε ξανά τον δείκτη R κάτω από το 1.

Ο δείκτης R χρησιμοποιείται ως μονάδα μέτρησης της ικανότητας μιας νόσου να διαδοθεί στους ανθρώπους. Πρόκειται για το μέσο όρο των νέων κρουσμάτων που προκύπτουν από έναν ήδη ασθενή. Εάν ο δείκτης R είναι άνω της μονάδας, υπάρχει εκθετική αύξηση της νόσου, ενώ όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι και η έξαρση των κρουσμάτων. Ένας δείκτης R κατώτερος της μονάδας σημαίνει ότι η επιδημία υποχωρεί και, εάν παραμείνει χαμηλός, τελικά θα εκλείψει.

Ο Πόουις μάλιστα δήλωσε πεπεισμένος ότι τα ποσοστά μολύνσεων αυξάνονται στην κοινότητα και επισήμανε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, ο αριθμός των νεκρών θα είναι τόσο μεγάλος ώστε δεν θα είναι διαχειρίσιμος.

Η θλιβερή αλήθεια είναι, είπε ο Πόουις, ότι ακόμη δεν υπάρχει θεραπεία και εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Για να προστατεύσουμε, τόνισε, τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, θα ξεκινήσουμε την διενέργεια διαγνωστικών τεστ τακτικά για τους εργαζόμενους σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Έχουμε χιλιάδες στόχους και σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες» λέει ο IDF – Πέντε τραυματίες από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης – Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία απαντά το Ιράν στον Τραμπ
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Λίβανος
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα