Κόσμος

Βρετανία: Δεκαήμερη απεργία σε 26 αγγλικά κολέγια για μισθούς

Σε δεκαήμερη απεργία κατέρχονται στη Βρετανία οι εκπαιδευτικοί από 26 κολέγια. Κύριο αίτημα της πολυήμερης κινητοποίησης του διδακτικού προσωπικού είναι το μισθολογικό.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο University and College Union (UCU), από τις 26 Σεπτεμβρίου το προσωπικό 26 αγγλικών κολεγίων περαιτέρω εκπαίδευσης σχεδιάζουν απεργιακή κινητοποίηση δέκα ημερών.

«Το κολεγιακό προσωπικό ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια άνευ προηγουμένου απεργιακή κινητοποίηση επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνεται τόσο λίγα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UCU, Τζο Γκρέιντι.

«Ο πληθωρισμός αυξάνεται και τα αφεντικά των κολεγίων έχουν περισσότερα χρήματα στη διάθεσή τους απ’ όσα είχαν εδώ και χρόνια, ωστόσο αρνούνται να προστατεύσουν το προσωπικό τους από την κρίση του κόστους ζωής», πρόσθεσε.

https://twitter.com/ucu/status/1569283512544497665?s=20&t=9m3aUX34e_9MpibKPJPwUg

Το συνδικάτο αναφέρει πως το 89,9% των μελών του ψήφισε υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης ενώ στην ψηφοφορία συμμετείχε το 57,9%. Οι απεργίες θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων κατά το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους, πρόσθεσε το συνδικάτο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς