Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία: Διαδηλωτές «μπούκαραν» στη Βουλή των Κοινοτήτων και «κόλλησαν» στο προεδρικό έδρανο

Βρετανία: Διαδηλωτές «μπούκαραν» στη Βουλή των Κοινοτήτων και «κόλλησαν» στο προεδρικό έδρανο
Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Τον γύρο των social media κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο και φωτογραφίες από κινητοποίηση περιβαλλοντικής οργάνωσης στην Βρετανία. Μέλη της Extinction Rebellion «μπούκαραν» στην Βουλή των Κοινοτήτων και «κόλλησαν» στο έδρανο του προέδρου ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κλιματική αλλαγή. 

Στην κινητοποίηση της Extinction Rebellion, όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση, συμμετείχαν 50 μέλη της. Τρεις από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν κάνει κράτηση για να συμμετάσχουν στην επίσημη ξενάγηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόσβαση τους στο κτίριο.

Φωτογραφίες και βίντεο, που κάνουν τον γύρο των social media και των ΜΜΕ στην Βρετανία, δείχνουν πέντε μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης να έχουν μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων και να έχουν «κολλήσει» στο έδρανο του προέδρου κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Να αποφασίσει ο λαός» και «Συνέλευση των Πολιτών τώρα».

Μετά το συμβάν στην αίθουσα συνεδριάσεων, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του κτιρίου. Άλλα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κρέμασαν πανό από μια σκαλωσιά και κάποιοι αλυσοδέθηκαν στις πύλες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Δείτε φωτογραφίες:

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, λόγω των θερινών διακοπών, το βρετανικό κοινοβούλιο δεν λειτουργεί. Ένα τμήμα του όμως συνήθως είναι ανοιχτό για το κοινό και υπάρχει πρόσβαση στην αίθουσα των συνεδριάσεων μόνο στις ομάδες επισκεπτών που συνοδεύονται από ξεναγό.

«Βρισκόμαστε σε κρίση και αυτό που συμβαίνει καθημερινά σε αυτήν την αίθουσα είναι κοροϊδία για όλους μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Χρειαζόμαστε έναν νέο τρόπο λήψης αποφάσεων, όπου θα ακούγονται περισσότερες φωνές» είπε ένας από τους διαδηλωτές σε ένα βίντεο.

Δείτε βίντεο:

Το εν λόγω επεισόδιο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου και το πώς οι επισκέπτες, οι οποίοι ελέγχονται από τους φρουρούς στην είσοδο, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου συγκεντρώνονται και μιλούν οι εκλεγμένοι βουλευτές και ο πρωθυπουργός.

Δείτε φωτογραφίες:

Έξι συλλήψεις από την αστυνομία του Λονδίνου

Μετά την κινητοποίηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο, η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε έξι συλλήψεις. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν αφού τους «ξεκόλλησαν» από την καρέκλα του προέδρου της Βουλής, στην οποία δεν διαπιστώθηκε κάποια ζημιά από την κόλλα που είχαν χρησιμοποιήσει. Συνελήφθησαν επίσης ένας διαδηλωτής που είχε σκαρφαλώσει σε μια σκαλωσιά έξω από το κοινοβούλιο και ένας δεύτερος που είχε «κολλήσει» στο πεζοδρόμιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις