Κόσμος

Βρετανία: Δημοσκόπηση κόλαφος για Τζονσον – Μπορεί να χάσει την έδρα του και την πλειοψηφία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καθόλου αισιόδοξα δεν φαίνεται πως είναι για τον Μπόρις Τζόνσον τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Sunday Times.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να χάσει την έδρα του και κανένα από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα είναι πιθανόν να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις επόμενες γενικές εκλογές, που δεν αναμένονται έως το 2024, καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση.

Πρόκειται για την πρώτη λεπτομερή έρευνα της αντίληψης των πολιτών για το πώς ο Τζόνσον διαχειρίστηκε τις συνομιλίες για το Brexit και την πανδημία Covid-19, αφότου αποφάσισε να ανατρέψει τα σχέδια να επιτρέψει στις βρετανικές οικογένειες να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, σε περιοχές της νότιας Αγγλίας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα, που διεξήχθη σε μια περίοδο 4 εβδομάδων τον Δεκέμβριο και την οποία διενήργησε η εταιρεία ερευνών Focaldata και δημοσιεύουν οι Sunday Times.

Βάσει της δημοσκόπησης, οι κυβερνώντες συντηρητικοί θα έχαναν 81 έδρες, με την πλειοψηφία τους των 80 εδρών να εξαλείφεται. Αυτό θα σήμαινε πως θα συγκέντρωναν 284 έδρες, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 282 έδρες.

Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, που θέλει να απομακρυνθεί από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπεται ότι θα κερδίσει 57 από τις 59 έδρες στη Σκωτία, κάτι που σημαίνει πως το κόμμα αυτό θα μπορούσε να κινήσει τα νήματα στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει την έδρα του στο Όξμπριτζ, δυτικά του Λονδίνου, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αναβρασμό η Τουρκία από την ήττα των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές: Φόβοι για την επιρροή της Ελλάδας στο Κογκρέσο
Με τον έλεγχο των Δημοκρατικών σε Βουλή Αντιπροσώπων και Γερουσία, η Άγκυρα βλέπει να διαλύεται το όνειρο για την απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατά το χέρι του Ντόναλντ Τραμπ
Axios: Ο αμερικανικός στρατός ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για πιθανή επανέναρξη μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων στο Ιράν
Οι πανηγυρισμοί της Τεχεράνης για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ενδέχεται να ωθήσουν τον Τραμπ να επιστρέψει στην επιλογή του πολέμου
REUTERS
Ο Πάπας Λέων υποδέχθηκε τον Μπομπ Ντίλαν στο Βατικανό – Η ανταλλαγή δώρων και η κουκούλα που δεν αποχωρίστηκε ο τραγουδοποιός
Ο πάπας Λέων έδωσε στον Μπομπ Ντίλαν ένα ροζάριο, σύμφωνα με το Vatican News, ενώ ο  85χρονος τραγουδοποιός του χάρισε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Chronicles - Volume One»
Ο πάπας Λέων και ο Μπομπ Ντίλαν