Κόσμος

Βρετανία: Δίωξη στον βουλευτή των Εργατικών που χτύπησε άγρια πολίτη στη μέση του δρόμου

Ο Μάικ Έιμσμπερι, πρώην -πλέον- βουλευτής του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, κατηγορήθηκε και επίσημα σήμερα (07.11.2024) για την επίθεση που έκανε σε βάρος ενός πολίτη.

Η άγρια επίθεση έγινε στα τέλη του Οκτωβρίου, και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή. Όπως φάνηκε στο βίντεο – ντοκουμέντο, ο πρώην βουλευτής των Εργατικών γρονθοκόπησε τον άνδρα και τον χτύπησε πολλές φορές ενός εκείνος είχε σωριαστεί στο έδαφος.

«Έπειτα από μια αξιολόγηση των στοιχείων που παρείχε η αστυνομία του Τσεσάιρ, εγκρίνουμε την απαγγελία της κατηγορίας της κοινής επίθεσης σε βάρος του Μάικ Έιμσμπερι», δήλωσε η Ρόζμαρι Έινσλι, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Εγκλημάτων της εισαγγελίας.

«Η κατηγορία ακολουθεί μία φερόμενη επίθεση στο Φρόντσαμ, στο Τσέσαιρ, το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου του 2024», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Αμέσως μετά την επίθεση και την δημοσιοποίηση του αποκαλυπτικού βίντεο, ο βουλευτής υποστήριξε πως ένιωσε να απειλείται μετά από μία νυχτερινή βόλτα που έκανε με τους φίλους του. Λίγες ημέρες μετά απομακρύνθηκε από το κυβερνών
Εργατικό κόμμα.

«Κλήθηκα σήμερα στο δικαστήριο για να μου απαγγελθεί μία κατηγορία για κοινή επίθεση έπειτα από ένα περιστατικό στο Φρόντσαμ τον περασμένο μήνα, για το οποίο λυπάμαι βαθιά», δήλωσε σήμερα σε μια ανακοίνωση ο Έιμσμπερι.

«Συνεχίζω να συνεργάζομαι με την αστυνομία και δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους δρόμους χιλιάδες κόσμου κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ - Γιγαντώνεται το κίνημα «No Kings»
Πολλοί δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι φοβούνται πως κινδυνεύει η δημοκρατία στις ΗΠΑ, λιγότερο από εννέα μήνες από την έναρξη της δεύτερης θητείας του Τραμπ στην αμερικανική προεδρία
Διαδηλωτές κατά του Τραμπ στον Λος Αντζελες 5
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: «Η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα», προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Εάν η Χαμάς εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του λαού της Γάζας και τη διατήρηση της ακεραιότητας της εκεχειρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
Μαχητές της Χαμάς 8