Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία – Εκλογές Live – Μέι: Σχηματίζω κυβέρνηση για σταθερότητα και… Brexit – “Τώρα, ας πιάσουμε δουλειά”

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

– Λιγότερο από 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση της Βασίλισσας Ελισάβετ με την Τερέζα Μέι
– Με τον σύζυγό της πήγε στο παλάτι η Βρετανή πρωθυπουργός
– Στο διάγγελμά της έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας
– Τριγμοί στο Συντηρητικό κόμμα για την αυτοδυναμία που δεν ήρθε
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr

Με τις πληγές από τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα (στο Μάντσεστερ στις 22.05.2017, κατά την διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, 03.06.2017) να είναι ακόμη… νωπές, οι περίπου 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, 08.06.2017 στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Εκλογές που προκήρυξε αιφνιδιαστικά τον Απρίλιο η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία θέλει να αποφύγει ένα ιστορικό… πατατράκ. Και το λέμε αυτό διότι όταν ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είχε δημοσκοπικό προβάδισμα της τάξης των 26 μονάδων και απόλυτο στόχο τη νίκη με αυτοδυναμία, ούτως ώστε να πάει “δυνατή” στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρόλα αυτά, αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι (με έναν Έλληνα να βάζει το… χεράκι του), μείωσε τη διαφορά και τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν πως η Βρετανία κάθε άλλο παρά αποκτά (πολιτική) ηρεμία! Και αυτό γιατί η Μέι (και αυτό είναι προσωπική της ήττα) δεν κατάφερε να οδηγήσει το κόμμα της στην αυτοδυναμία. Οι Τόρις είναι μεν πρώτο κόμμα, αλλά πρέπει να συνεργαστούν με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας για να κάνουν κυβέρνηση.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο live blogging του newsit.gr

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε