Κόσμος

Βρετανία: Εξαπλώνεται στους άνω των 50 η μετάλλαξη Όμικρον – Έρχονται μέτρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μετάλλαξη Όμικρον της Covid-19 εξαπλώνεται μεταξύ των άνω των 50 ετών στην Βρετανία, όμως τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω περιορισμοί επειδή οι μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν ήδη κάνει σε μεγάλο ποσοστό ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι.

«Βλέπουμε διαρροή της μόλυνσης στους άνω των 50 ετών», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του του BBC. «Είναι εμβολιασμένοι με ενισχυτική δόση – 90% των άνω των 50 ετών είναι εμβολιασμένοι με ενισχυτική δόση».

Ο ίδιος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει μεθαύριο, Τετάρτη, σε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην Αγγλία. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε στα δεδομένα που να με κάνει να πιστεύω πως είναι ανάγκη να προχωρήσουμε περισσότερο», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ