Κόσμος

Βρετανία: Εκτός Συντηρητικών ο βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ – Κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός κόμματος Συντηρητικών στη Βρετανία τέθηκε ο βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ, επειδή κατηγορείται για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο ότι θώπευσε δύο άνδρες σε κατάσταση μέθης.

Ο βουλευτής, που ήταν μέχρι χθες αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, παραιτήθηκε από αυτό το αξίωμα αναφέροντας μόνο ότι «ήπιε πάρα πολύ» και έφερε σε δύσκολη θέση τον εαυτό του και άλλους, σχολιάζοντας το σεξουαλικό σκάνδαλο. Επίσης, ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε σήμερα ότι ο Πίντσερ αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες, μέσα σε μια ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε έναν αθλητή της κωπηλασίας αλλά απαλλάχθηκε, κατόπιν εσωτερικής έρευνας στο κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού νωρίτερα ανέφερε ότι ο Τζόνσον δεν γνώριζε τις καταγγελίες όταν διόρισε τον Πίντσερ στην κυβέρνησή του.

Την περασμένη εβδομάδα οι Συντηρητικοί έχασαν δύο έδρες στο κοινοβούλιο, στις αναπληρωματικές εκλογές που προκηρύχθηκαν επειδή δύο βουλευτές τους υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν καθώς ενεπλάκησαν σε ξεχωριστά σεξουαλικά σκάνδαλα. Ένας άλλος Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη με την υποψία του βιασμού και άλλων αδικημάτων και του ζητήθηκε να μην προσέρχεται στη Βουλή μέχρι να ολοκληρώσει η αστυνομία την έρευνά της.

Ο Τζόνσον δεχόταν πιέσεις ακόμη και από δικούς του βουλευτές να αποπέμψει τον Πίντσερ από το Κόμμα.

Δύο βουλευτίνες, η Κάρολιν Νόουκς και η Κάρεν Μπράντλεϊ, είπαν ότι το κόμμα ακολουθεί μια ασυνεπή και ασαφή προσέγγιση σε περιπτώσεις σεξουαλικής παραβατικότητας. «Το κόμμα και, κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή ζημιά από την τρέχουσα προσέγγιση», ανέφεραν σε μια επιστολή τους προς τον Κρις Χίτον-Χάρις, τον υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία, ζητώντας να υιοθετηθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών Άντζελ Ρέινερ είπε ότι οι Συντηρητικοί «κρύβουν μια πιθανή σεξουαλική επίθεση κάτω από το χαλί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
40
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 14
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
9