Κόσμος

Βρετανία: «Εντός της εβδομάδας» τουλάχιστον εκατό Συντηρητικοί θα προσπαθήσουν να διώξουν την Λιζ Τρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον εκατό μέλη των Συντηρητικών θα κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να αποπέμψουν την Λιζ Τρας από τον θώκο της πρωθυπουργού της Βρετανίας εντός της εβδομάδας. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ζητούν να της γίνει γνωστό ότι «ο χρόνος της τέλειωσε». 

Τα εκατό και πλέον μέλη των Τορις, τα οποία ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος, φέρονται να ετοιμάζονται να επιδώσουν επιστολές με τις οποίες θα εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς την  πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας. Οι επιστολές αυτές, σύμφωνα με την Daily Mail, θα έχουν ως παραλήπτη τον Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της ή του ηγέτη της παράταξης.  

Σύμφωνα με τις πηγές της Daily Mail, οι εκατό και πλέον βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καλέσουν τον κ. Γκρέιαμ Μπρέιντι να πει στην Λιζ Τρας ότι «ο χρόνος της τέλειωσε» ή να αλλάξει τους κομματικούς κανόνες ώστε να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες Γκρέιαμ Μπρέιντι εναντιώνεται στην πρωτοβουλία, επιχειρηματολογώντας πως η πρωθυπουργός Λιζ Τρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αξίζουν να τους δοθεί μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για την οικονομία ανακοινώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό την 31η Οκτωβρίου. 

Η εφημερίδα The Times από την πλευρά της σε δημοσίευμά της την Κυριακή (16.10.2022) ανέφερε πως κάποιοι κοινοβουλευτικοί διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για την αντικατάσταση της Λίζ Τρας.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, που ανέλαβε την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης μόλις τον περασμένο μήνα, υποσχόμενη να μειώσει τους φόρους, μάχεται για την πολιτική της επιβίωση μετά την άτακτη εγκατάλειψη τμημάτων-κλειδιών του προγράμματός της. Η χαοτική διαχείριση της οικονομίας κλιμάκωσε τη δυσαρέσκεια στο κόμμα της, που φέρεται να βρίσκεται πολύ πίσω από τους Εργατικούς (την αξιωματική αντιπολίτευση) σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η Βρετανία, που παραμένει βυθισμένη σε πολιτική κρίση, γνώρισε τρεις πρωθυπουργούς μετά το Brexit, την αποχώρησή της από την ΕΕ, το 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη WSJ: Ο Πιτ Χέγκσεθ είχε σχέδιο «βόμβα» για μείωση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη – Το μπλόκο του Μάρκο Ρούμπιο
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ είχε προετοιμάσει νέες περικοπές στην Ευρώπη, πέραν αυτών που είχαν προηγηθεί σε Πολωνία και Ρουμανία, αλλά τελικά απορρίφθηκε
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ
Εξέλιξη – θρίλερ στο Μονακό: Στη Γερμανία εντοπίστηκε η γυναίκα που καταζητείται για την έκρηξη με στόχο τον Ουκρανό ολιγάρχη – Ντύθηκε άντρας
Οι αρχές του Μονακό ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη (02.07.2026) ότι τυτοποιήθηκε πρόσωπο ως ύποπτο για την επίθεση στον Ουκρανό Βαντίμ Γερμολάεφ με παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα
Αστυνομία στο Μονακό
Νέα νύχτα κόλασης στην Ουκρανία με συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς – Ημέρα πένθους στο Κίεβο μετά τα πλήγματα με τους 30 νεκρούς
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στα νέα ρωσικά πλήγματα - Ανάμεσά τους και ένα παιδί κάτω των 2 χρόνων - Αντίποινα υπόσχεται το Κίεβο - 2 νεκροί και στην Ρωσία
REUTERS