Κόσμος

Βρετανία: Έρευνες και κατά του Κιρ Στάρμερ για πάρτι εν μέσω περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας

Ένα νέο… Partygate ερευνά η αστυνομία στη Βρετανία, αυτή τη φορά για τον Κιρ Στάρμερ, τον ηγέτη των Εργατικών, του αντίπαλου κόμματος των Τόρις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, για πιθανή παραβίαση των κανόνων για την Covid-19 σε ένα πάρτι που συμμετείχε ο ίδιος το 2021.

Η αστυνομία έλαβε «σημαντικές νέες πληροφορίες» για τον Κιρ Στάρμερ και τις ερευνά, διότι υπάρχει η πιθανότητα ο ηγέτης των Εργατικών να παρευρέθηκε σε πάρτι το 2021, εν μέσω περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού. Για τον ίδιο λόγο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για το σκάνδαλο που έμεινε γνωστό ως «Partygate».

Μάλιστα, πρωτοστάτησε στις εκκλήσεις για παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, αφότου και οι δύο τιμωρήθηκαν με πρόστιμα για ένα πάρτι γενεθλίων που έγινε για τον Τζόνσον από το προσωπικό στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούνιο του 2020.

Μια εσωτερική έκθεση διαπίστωσε ότι το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε μια σειρά από πάρτι κατά τη διάρκεια των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της Covid, εξοργίζοντας τους πολίτες και πλήττοντας την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στον Βρετανό πρωθυπουργό ενδέχεται να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα για άλλες συναθροίσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την αστυνομία του Λονδίνου.

Ο Στάρμερ αντιμετώπισε επίσης αυξημένο έλεγχο μετά από εικόνες τον Απρίλιο του 2021 που τον εμφάνιζαν να πίνει ένα μπουκάλι μπύρα με συναδέλφους σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Ντάραμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε αποφανθεί ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάποια παράβαση, αλλά σήμερα ανέφερε ότι «μετά τη λήψη σημαντικών νέων πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες» ξεκίνησε έρευνα.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι «είναι προφανώς πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις». «Παραμένουμε ξεκάθαροι ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Απορρίπτουμε μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που επιδιώκουν να αποκλείσουν την Τουρκία»
«Η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλλει στον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» τόνιζε ο Τούρκος πρόεδρος
Recep Tayyip Erdogan
Τραμπ σε Ιράν: Ευχαριστούμε που ανοίξατε τα Στενά του Ορμούζ αλλά για εσάς παραμένει ο ναυτικός αποκλεισμός
Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκεχειρία στο Λίβανο ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Μαγιάρ: «Ας σταματήσουμε τη μαζική καταστροφή εγγράφων που αποδεικνύουν την ευθύνη της κυβέρνησης Όρμπαν»
«Οποιοσδήποτε συμμετέχει, θα αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου όταν θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση», προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
FILE PHOTO: Peter Magyar, leader of the opposition Tisza party, waves a Hungarian flag at a rally near the venue of ruling Fidesz party closed doors meeting where Prime Minister Viktor Orban discusses campaign issues with party officials in Kotcse, Hungary September 7, 2025. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo