Κόσμος

Βρετανία: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι απολύσεις! “Έρχονται κι άλλοι δύσκολοι μήνες”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απολύσεις – ρεκόρ σημειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο στην Βρετανία, με το ποσοστό ανεργίας να κάνει “άλμα”. 

Ο αριθμός των Βρετανών εργαζομένων που απολύθηκαν τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 314.000, κατά 181.000 περισσότεροι σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS.

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 4,8%, το υψηλότερο από τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο του 2016, από το 4,5% τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

Έρχονται κι άλλοι δύσκολοι μήνες

Αν και οι πολίτες και οι επενδυτές δέχθηκαν χθες με ενθουσιασμό την είδηση ότι ένα πειραματικό εμβόλιο κατά της COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90% στις δοκιμές, τα στοιχεία της ONS έδειξαν ότι έρχονται δύσκολοι μήνες για πολλούς Βρετανούς.

click4more: Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις τροφίμων πριν από το νέο lockdown στη Βρετανία

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σουνάκ αναγκάστηκε να παρατείνει έως τα τέλη Μαρτίου το δαπανηρό του σχέδιο αναστολής συμβάσεων εργασίας, που καλύπτει το 80% των μισθών των υπαλλήλων που τίθενται προσωρινά σε αναστολή, ενώ ανακοίνωσε τα βασικά σημεία άλλων μορφών βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων λιρών.

«Δυστυχώς η παράταση του προγράμματος αναστολής εργασίας δεν ήρθε αρκετά σύντομα για κάποιους εργαζομένους αλλά θα βοηθήσει να ανακοπεί η αύξηση της ανεργίας τον χειμώνα», δήλωσε ο Τζον Χάντσον, διαχειριστής κεφαλαίων στην Premier Miton.

5,5 εκατ. εργαζόμενοι θα χρειαστούν στήριξη

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ότι περίπου 5,5 εκατ. εργαζόμενοι θα χρειαστούν στήριξη ενώ τελούν σε καθεστώς αναστολής κατά τη διάρκεια του lockdown που έχει επιβληθεί στην Αγγλία αυτό τον μήνα, συγκριτικά με πάνω από 2 εκατ. τον Οκτώβριο. Ο Σουνάκ δήλωσε μετά την ανακοίνωση της έκθεσης για την απασχόλησης ότι τα στοιχεία της ONS «υπογραμμίζουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε».

Οι επικριτές του Σουνάκ έχουν πει ότι η προηγούμενη απροθυμία του να παρατείνει το πρόγραμμα οδήγησε σε περιττές απολύσεις.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει εγκαίρως το μέγεθος της κρίσης στην απασχόληση έχει κοστίσει σε ανθρώπους τα μέσα επιβίωσής τους», δήλωσε ο Τζόναθαν Ρέινολντς, εκπρόσωπος για θέματα απασχόλησης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
11
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52