Κόσμος

Βρετανία: “Φρένο” στην Σκωτία για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Την ξεκάθαρη άρνηση του Λονδίνου να επιτρέψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκοτίας, μετέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, δια εκπροσώπου της κυβέρνησης, μετά την πρόταση που παρουσίασε σήμερα στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όπως έχουμε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει, η Σκοτία διεξήγαγε ήδη ένα δημοψήφισμα για ανεξαρτησία το 2014 και το αποτέλεσμα ήταν αποφασιστικό υπέρ της παραμονής. Και οι δύο πλευρές πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος» είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η στιγμή για την Βρετανία να ενωθεί».

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα χωρίς την στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς το σύνταγμα της χώρας είναι δεσμευμένο από το κοινοβούλιο και όλα τα κόμματα συμμετείχαν στην διακομματική Επιτροπή Σμιθ του 2015 (του Λόρδου Σμιθ που ήταν επικεφαλής για τη διαδικασία παραχώρησης μεγαλύτερης αυτονομίας στην τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν