Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βρετανία: Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τα τηλέφωνα εξαπάτησης σε υπουργούς

Βρετανία: Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τα τηλέφωνα εξαπάτησης σε υπουργούς
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τα τηλεφωνήματα εξαπάτησης που έγιναν σε δύο υπουργούς της Βρετανίας και για μια απόπειρα τηλεφωνικής κλήσης σε έναν τρίτο, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (21.3.2022) ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, αλλά και η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, δήλωσαν ότι έγιναν στόχοι αυτών των προσπαθειών τηλεφωνικής εξαπάτησης, οι οποίες οφείλονται στη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι έγινε επίσης μια παρόμοια αλλά ανεπιτυχής προσπάθεια να εξαπατηθεί η υπουργός Πολιτισμού, Ναντίν Ντόρις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπεν Ουάλας κατήγγειλε μέσω Twitter πως την περασμένη Πέμπτη έγινε μια απόπειρα εξαπάτησης από έναν απατεώνα που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας για να μιλήσει μαζί του. «Έκανε πολλές παραπλανητικές ερωτήσεις και αφού τον υποπτεύθηκα, τερμάτισα την κλήση», γράφει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας και προσθέτει ότι «καμία παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση γεγονότων και κανένα βρώμικο κόλπο δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας και την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία».

«Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για τις ρωσικές επιχειρήσεις υπηρεσιών πληροφόρησης και η παραπληροφόρηση είναι μια τακτική που έρχεται απευθείας από το εγχειρίδιο του Κρεμλίνου για να προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή από τις παράνομες δραστηριότητές τους στην Ουκρανία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται εκεί», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις