Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ επιταχύνει την έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ επιταχύνει την έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το σκάνδαλο Partygate με τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown στη Βρετανία ερευνώνται σε βάθος από τη Σκότλαντ Γιαρντ, η οποία επιταχύνει την έρευνά της και καλεί για κατάθεση πάνω από 50 άτομα τις επόμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ «θα αρχίσουν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να έρχονται σε επαφή με άτομα που συμμετείχαν στα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ για να πάρει τις μαρτυρίες τους», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Χθες Τετάρτη (9.2.2022) μάλιστα, μια νέα φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όρθιο, να λύνει την γραβάτα του μπροστά σε ένα τραπέζι με ένα ανοικτό μπουκάλι αφρώδους οίνου και μία σακούλα από μισοφαγωμένα σνακ, μαζί με δύο άλλους από τους χαροκόπους της Ντάουνινγκ Στριτ, ο ένας από τους οποίους φοράει γιρλάντα στον λαιμό, κυκλοφόρησε στα βρετανικά ΜΜΕ.

«Οι αστυνομικοί (…) θα στείλουν επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερα των 50 ατόμων», κυρίως μέσω email, τονίζοντας ότι τα έγγραφα αυτά είναι «νομικά έγκυρα» και ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν «ειλικρινώς» σε διάστημα 7 ημερών.

Είναι μέσα στα άτομα αυτά ο Μπόρις Τζόνσον;

Παρόλα αυτά, τα ΜΜΕ αναρωτιούνται αν ο Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνεται στα πάνω από 50 πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν, τα οποία ήταν παρόντα σε μία από τις δώδεκα γιορτές που οργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2020 και το 2021 και αποτελούν αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, υπό εξέταση είναι και το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην έρευνα και το πάρτι της χθεσινής φωτογραφίας στην λίστα αυτών που έγιναν στο πρωθυπουργικό γραφείο και ήδη ερευνά, τα οποία μπορούν έχουν μετατραπεί σε ένα σκάνδαλο που απειλεί την πολιτική επιβίωση του Μπόρις Τζόνσον.

Το Εργατικό Κόμμα καλεί επίσης την Σκότλαντ Γιαρντ να ερευνήσει και την υπόθεση της ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας, που χρηματοδοτήθηκε από χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος, διότι υπάρχουν υποψίες ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε την νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις