Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: Η βρεφοκτόνος νοσηλεύτρια Λέτμπι θα περάσει ξανά από δίκη κατηγορούμενη για ακόμα μια απόπειρα δολοφονίας

Βρετανία: Η βρεφοκτόνος νοσηλεύτρια Λέτμπι θα περάσει ξανά από δίκη κατηγορούμενη για ακόμα μια απόπειρα δολοφονίας

Η νοσηλεύτρια κατά συρροή παιδοκτόνος Λούσι Λέτμπι, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Βρετανία για τη δολοφονία επτά μωρών στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, θα περάσει εκ νέου από δίκη κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να δολοφονήσει ένα ακόμα νεογέννητο, δήλωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές.

Η Λούσι Λέτμπι, 33 ετών, η κατά συρροή παιδοκτόνος με τα περισσότερα θύματα στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, καταδικάστηκε τον Αύγουστο για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester στη βόρεια Αγγλία και για επίθεση εναντίον έξι ακόμα το 2015 και το 2016. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για έξι κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας που αφορούν πέντε άλλα βρέφη.

Σε ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Βρετανίας, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει νέα δίκη για την παιδοκτόνο για μία από αυτές τις κατηγορίες, με την ημερομηνία της δίκης να ορίζεται προσωρινά για τον επόμενο χρόνο.

«Αυτές οι αποφάσεις για το εάν θα γίνουν εκ νέου δίκες για τις υπόλοιπες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι εξαιρετικά περίπλοκες και δύσκολες», δήλωσε ο Τζόναθαν Στόρερ, επικεφαλής εισαγγελέας του δικαστηρίου της Βρετανίας.

«Πριν καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας, ακούσαμε προσεκτικά τις απόψεις των οικογενειών που επηρεάστηκαν, της αστυνομίας και των συμβούλων της εισαγγελίας», τόνισε για την παιδοκτόνο.

Μετά την καταδίκη της, η Λούσι Λέτμπι, που σύμφωνα με τον δικαστή πραγματοποίησε σκληρή και προμελετημένη εκστρατεία δολοφονιών, με τις ενέργειές της να είναι στα όρια του σαδισμού, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα αφεθεί ελεύθερη από τη φυλακή.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι δικηγόροι της παιδοκτόνου Λούσι Λέτμπι, που ισχυρίζεται ότι είναι αθώα, υπέβαλε αίτηση ζητώντας άδεια για υποβολή έφεσης ενάντια στις καταδίκες της.

Η αστυνομία της Βρετανίας συνεχίζει επίσης να εξετάζει 4.000 άλλες εισαγωγές σε μονάδες νεογνών στις οποίες εργάστηκε η παιδοκτόνος για να δει εάν υπάρχουν πιθανά άλλα θύματα, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έρευνα για την υπόθεση αυτή εν μέσω κατηγοριών από γιατρούς ότι οι ανησυχίες για την νοσηλεύτρια δεν ελήφθησαν υπόψιν από τις αρμόδιες αρχές των νοσοκομείων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις