Κόσμος

Βρετανία: Και άλλες περιοχές σε αυστηρό lockdown – Εξαπλώνεται η μετάλλαξη του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε πως και άλλες περιοχές θα μπουν σε αυστηρότερη καραντίνα καθώς η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτητα στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως τα Μίντλαντς, το βορειοανατολικό τμήμα, τμήματα στα βορειοδυτικά και τμήματα στα νοτιοδυτικά μετακινούνται στο επίπεδο 4, από αύριο, στις 00.01 τοπική ώρα, όπου οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές.

Στο επίπεδο 4, οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και τα μη αναγκαία καταστήματα κλείνουν, ενώ τα μέλη διαφορετικών νοικοκυριών δεν μπορούν να συναντηθούν.

«Το NHS (σύστημα υγείας) βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία πάνω από 21.000 άνθρωποι με νέο κορονοϊό», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

«Δυστυχώς, αυτή η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και τα κρούσματα διπλασιάζονται γρήγορα. Είναι, επομένως, απαραίτητο να εντάξουμε μια ευρύτερη περιοχή στο επίπεδο 4».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού στη Βρετανία θα βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο από αύριο Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ προσφεύγει κατά της αστυνομίας για τη σύλληψή του λόγω σχέσεων με τον Επστάιν
Ο δεύτερος γιος της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται ότι διέπραξε κάτι αξιομέμπτο που σχετίζεται με τον Αμερικανό χρηματιστή και υποστηρίζει ότι έχει μετανιώσει για τη φιλία τους
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εκλογές στη Βραζιλία: Ανατροπή με τον Φλάβιο Μπολσονάρο – Μάχη με τον Λούλα στο δεύτερο γύρο
Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί στη Βραζιλία, ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος συγκεντρώνει λίγο πάνω από 47% στις εκλογές, ενώ ο Λούλα κινείται κοντά στο 45%
O Φλάβιο Μπολσονάρο