Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία – καύσιμα: Ουρές χιλιομέτρων και πάλι σήμερα στα βενζινάδικα του Λονδίνου

Βρετανία – καύσιμα: Ουρές χιλιομέτρων και πάλι σήμερα στα βενζινάδικα του Λονδίνου

Μεγάλο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει προκαλέσει η μεγάλη έλλειψη καυσίμων στην Βρετανία, ενώ πολλοί πολίτες σπεύδουν στα βενζινάδικα σε κατάσταση πανικού. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου Πετρελαίου (PRA), τα καύσιμα σε ορισμένες περιοχές έχουν εξαντληθεί στο 50% έως και 90% των αντλιών βενζίνης και ντίζελ. 

Στο Λονδίνο για παράδειγμα και σήμερα, Τετάρτη (29/9), σχηματίσθηκαν τεράστιες ουρές έξω από τα βενζινάδικα. Σύμφωνα με το Reuters, στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας υπάρχουν και επιγραφές που προειδοποιούν ότι σε μερικά πρατήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα. 

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Reuters είδαν μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις