Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βρετανία: Ξεναγήσεις μόνο με κάλτσες στο σημείο όπου θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος

Βρετανία: Ξεναγήσεις μόνο με κάλτσες στο σημείο όπου θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος

Όλοι με κάλτσες… κυριολεκτικά! Όποιος έχει περιέργεια να δει το χώρο όπου ο Μάιο θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος, ας βγάλει τα παπούτσια του, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεναγηθεί εκεί!

Η στέψη του βασιλιά Κάρολου θα γίνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Οι επισκέπτες του Αβαείου θα μπορέσουν να σταθούν, χωρίς τα παπούτσια τους και φορώντας κάλτσες, στο σημείο ακριβώς όπου θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικές ξεναγήσεις «μόνο με κάλτσες» για τον εορτασμό της στέψης της 6ης Μαΐου θα περιλαμβάνουν πρόσβαση στο μωσαϊκό Cosmati, έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της μεσαιωνικής τέχνης της Βρετανίας, ο οποίος συνήθως είναι αποκλεισμένος για το κοινό.

Το περίτεχνο μωσαϊκό δάπεδο του 13ου αιώνα – στην καρδιά της αίθουσας με τον θρόνο της στέψης – στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, είναι το σημείο στο οποίο έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το στέμμα όλοι Βρετανοί βασιλείς και βασίλισσες εδώ και πάνω από 700 χρόνια με εξαίρεση τους Εδουάρδο Ε΄ και Η.

Οι διαδηλώσεις «έκαψαν» την επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι – Θα ήταν το πρώτο του ταξίδι ως μονάρχης στο εξωτερικό

Ήταν καλυμμένο με χαλί σε αρκετές τελετές στέψης, μεταξύ άλλων της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1953 και του Γεωργίου ΣΤ’ το 1937, αλλά για τον βασιλιά Κάρολο Γ’, θα παραμείνει ακάλυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Πλούσιο σε συμβολισμούς, λέγεται ότι απεικονίζει το σύμπαν, με μια στρόγγυλη σφαίρα στο κέντρο του, και μάλιστα προμηνύει το τέλος του κόσμου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.

Οι επισκέπτες σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων θα καλούνται να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατήσουν με κάλτσες, ώστε να προστατευθεί το μωσαϊκό που είναι κατασκευασμένο από γεωμετρικές πλάκες από μάρμαρο, πέτρα, γυαλί και μέταλλο.

Οι επισκέψεις με ξεναγό θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις