Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βρετανία – Λιζ Τρας: «Έρχονται καλύτερες μέρες, πιστεύω στον βρετανικό λαό»

Βρετανία – Λιζ Τρας: «Έρχονται καλύτερες μέρες, πιστεύω στον βρετανικό λαό»

Με ένα κυπαρισσί φόρεμα, τον σύζυγο και τις κόρες στο πλευρό της, κόσμο να τη χειροκροτά, η Λιζ Τρας βγήκε, λίγο πριν στις 12:20 (ώρα Ελλάδας) από τη Ντάουνινγκ Στριτ, για την τελευταία της (σύντομη κι αυτή) ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Χωρίς να λυγίσει, όπως για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια η Τερέζα Μέι, η Λιζ Τρας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό της, Ρίσι Σούνακ και εμφανίστηκε βέβαιη ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία.

«Η χώρα μας συνεχίζει να μάχεται μέσα στην καταιγίδα. Αλλά πιστεύω στη Βρετανία. Πιστεύω στον βρετανικό λαό. Και γνωρίζω ότι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες», είπε η Λιζ Τρας πριν, συνοδευόμενη από τον σύζυγο και τις δυο τους κόρες, αναχωρήσει για τη συνάντησή της με τον βασιλιά Κάρολο, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να του επιδώσει επισήμως την παραίτησή της.

Η Τρας ευχήθηκε στον αντικαταστάτη της Ρίσι Σούνακ κάθε επιτυχία στον ρόλο του και τόνισε ότι εξακολουθεί να πρεσβεύει την ιδεολογία της υψηλής ανάπτυξης και χαμηλής φορολογίας, την οποία επιχείρησε να ακολουθήσει στη σύντομη θητεία της.

«Από την θητεία μου στην πρωθυπουργία είμαι περισσότερο πεπεισμένη από ποτέ ότι πρέπει να είμαστε τολμηροί και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», σχολίασε η Τρας προτού επικαλεστεί τον Ρωμαίο φιλόσοφο Σενέκα: «Δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα που δεν τολμάμε, αλλά επειδή δεν τολμάμε είναι δύσκολα».

Χειροκροτούμενη ξανά, η Λιζ Τρας αποχώρησε ύστερα από 44 ταραχώδεις μέρες, από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ. 

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ επίσης συνοδευόταν από τις κόρες και τον σύζυγό της. 

Η πρώην, πια, πρωθυπουργός της Βρετανίας έφυγε από την… πίσω πόρτα από το παλάτι και λίγο μετά έφτασε ο νέος πρωθυπουργός. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις