Δευτέρα, 26 Φεβ.
12oC Αθήνα

Βρετανία: Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, μετά από πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα συνοριακού ελέγχου

Βρετανία: Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, μετά από πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα συνοριακού ελέγχου

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που πέταξαν σήμερα (27.5.2023) για τη Βρετανία, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις μετά την προσγείωσή τους, εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε στα αεροδρόμια της χώρας και σχετίζεται με τη λειτουργία των αυτοματοποιημένων θυρών ελέγχου, όπου γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μεγάλες ουρές αναμονής με εκατοντάδες ανθρώπους στο αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της πρωτεύουσας της Βρετανίας, του Λονδίνου.

Φυσικά οι φωτογραφίες απεικόνιζαν και εκνευρισμένους επιβάτες να παραπονιούνται για την καθυστέρηση αρκετών ωρών που είχαν περιμένοντας στις γραμμές αναμονής.

«Έχουμε ενημερωθεί για ένα ζήτημα με το συνοριακό σύστημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα που επηρεάζει τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας που εποπτεύει τους συνοριακούς ελέγχους στα αεροδρόμια.

 

 

«Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό και συνεργαζόμαστε με τους διαχειριστές των αεροδρομίων, αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση των ταξιδιωτών», είπαν Βρετανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις