Κόσμος

Βρετανία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Νότινγχαμ – Τρεις νεκροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε στο Νότινγχαμ, καθώς τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί της Τρίτης (13.6.2023) ένας οδηγός συνελήφθη γιατί προσπάθησε να χτυπήσει με τον βαν του τρεις πεζούς. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η αστυνομία έχει συλλάβει έναν οδηγό που παρέσυρε με το βαν τρεις πολίτες, οι οποίοι κινούνταν πεζή σε δρόμο του Νότινγχαμ.

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμο της πόλης.

Λίγο αργότερα, έντρομοι πολίτες ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ένα φορτηγάκι προσπάθησε να χτυπήσει τρία άτομα. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στον νοσοκομείο.

Οι αρχές ανακάλυψαν ακόμα έναν νεκρό σε δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας άνδρας 31 ετών ως ύποπτος για φόνο, καθώς αυτός φαίνεται να ήταν ο οδηγός του βαν.

Η αρχηγός Constable Kate Meynell σημείωσε πως και τα τρία περιστατικά συνδέονται: «Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται και έχουμε συλλάβει έναν άνδρα. Η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ομάδα ντετέκτιβ εργάζεται για να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη».

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

«Πήγαινε κατευθείαν πάνω τους»

Μία αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Πήγαινε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας τινάχθηκε στον αέρα. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ, με έχει σοκάρει πραγματικά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για την αντίδρασή τους στο σοκαριστικό συμβάν στο Νότιγχαμ και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί στην αστυνομία ο χρόνος να κάνει τη δουλειά της.

A police officer stands near medical equipment lying on Ilkeston Road following a major incident in Nottingham city centre, Nottingham, Britain, June 13, 2023.  REUTERS

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων έχασαν τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter.

Πολλοί δρόμοι στο Νότινγχαμ έχουν κλείσει, ενώ έχουν ανασταλεί και κάποια δρομολόγια του τραμ.Η Μέινελ δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της πόλης για όσο διάστημα συνεχίζεται η έρευνα.

notingham

«Σήμερα η πόλη μας ξύπνησε με φρικτά νέα», ανέφερε ο Άλεξ Νόρις βουλευτής από το Νότινγχαμ στο Twitter. «Οι σκέψεις και οι προσευχές της κοινότητας μας είναι με τους πληγέντες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν μετά τις ακυρώσεις των ταξιδιών Βανς και Ιρανών αξιωματούχων
Η Ελβετία επιβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν σήμερα οι συνομιλίες - Ο Βανς επιτέθηκε στο Ισραήλ λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι ο μόνος αρχηγός κράτους σε ολόκληρο τον κόσμο που τρέφει συμπάθεια προς το έθνος του Ισραήλ
Ο Aμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς
Ντόναλντ Τραμπ: «Παράδοση άνευ όρων» η συμφωνία με το Ιράν – Δεν υπάρχουν όρια στη δύναμή μου
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη διαχείριση του πολέμου με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε αποτελεί αποτέλεσμα αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος και διπλωματικής πίεσης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν κερδίζει έδαφος, οι αντίπαλοί του ανησυχούν
Για τους αντιπάλους της Τεχεράνης μοιάζει περισσότερο με την «κατάρα του αιώνα» - «Πήγαμε να ανατρέψουμε το καθεστώς και καταλήξαμε με την Ουάσιγκτον να παρέχει ουσιαστικά νομιμότητα» τονίζει Ισραηλινός αναλυτής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Ομάν: «διπρόσωπο ή ουδέτερο»; – Πώς η «Ελβετία της Μέσης Ανατολής» προκάλεσε την οργή του Τραμπ και «γλίτωσε» από το Ιράν
Ο ουδέτερος τόνος είχε το κόστος του για τη Μουσκάτ - Οι ΗΠΑ απαίτησαν υποστήριξη από τους συμμάχους τους στον Κόλπο, οι οποίοι δέχονταν σφοδρές επιθέσεις από το Ιράν, με το Ομάν να είναι η λιγότερο πληγείσα χώρα
Ντόναλντ Τραμπ
Η Ρωσία υπόσχεται «σκληρά» αντίποινα για τον βομβαρδισμό διυλιστηρίου – «Αν καεί η Ουκρανία, θα καεί και η Μόσχα» λέει ο Ζελένσκι
Δεν είναι σίγουρο πώς θα αντιδράσει η Ρωσία, αλλά οι δυνάμεις της έχουν βομβαρδίσει συχνά πολιτικούς στόχους σε πόλεις της Ουκρανίας με βαλλιστικούς πυραύλους και drones από την αρχή του πολέμου
Μόσχα