Κόσμος

Βρετανία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Νότινγχαμ – Τρεις νεκροί

Συναγερμός σήμανε στο Νότινγχαμ, καθώς τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί της Τρίτης (13.6.2023) ένας οδηγός συνελήφθη γιατί προσπάθησε να χτυπήσει με τον βαν του τρεις πεζούς. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η αστυνομία έχει συλλάβει έναν οδηγό που παρέσυρε με το βαν τρεις πολίτες, οι οποίοι κινούνταν πεζή σε δρόμο του Νότινγχαμ.

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμο της πόλης.

Λίγο αργότερα, έντρομοι πολίτες ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ένα φορτηγάκι προσπάθησε να χτυπήσει τρία άτομα. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στον νοσοκομείο.

Οι αρχές ανακάλυψαν ακόμα έναν νεκρό σε δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας άνδρας 31 ετών ως ύποπτος για φόνο, καθώς αυτός φαίνεται να ήταν ο οδηγός του βαν.

Η αρχηγός Constable Kate Meynell σημείωσε πως και τα τρία περιστατικά συνδέονται: «Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται και έχουμε συλλάβει έναν άνδρα. Η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ομάδα ντετέκτιβ εργάζεται για να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη».

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

«Πήγαινε κατευθείαν πάνω τους»

Μία αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Πήγαινε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας τινάχθηκε στον αέρα. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ, με έχει σοκάρει πραγματικά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για την αντίδρασή τους στο σοκαριστικό συμβάν στο Νότιγχαμ και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί στην αστυνομία ο χρόνος να κάνει τη δουλειά της.

A police officer stands near medical equipment lying on Ilkeston Road following a major incident in Nottingham city centre, Nottingham, Britain, June 13, 2023.  REUTERS

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων έχασαν τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter.

Πολλοί δρόμοι στο Νότινγχαμ έχουν κλείσει, ενώ έχουν ανασταλεί και κάποια δρομολόγια του τραμ.Η Μέινελ δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της πόλης για όσο διάστημα συνεχίζεται η έρευνα.

notingham

«Σήμερα η πόλη μας ξύπνησε με φρικτά νέα», ανέφερε ο Άλεξ Νόρις βουλευτής από το Νότινγχαμ στο Twitter. «Οι σκέψεις και οι προσευχές της κοινότητας μας είναι με τους πληγέντες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ