Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ απέλυσε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ απέλυσε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Φωτογραφία: Reuters

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, απέλυσε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ο λόγος για τον πρώην Κοινοβουλευτικό Ιδιωτικό Γραμματέα της Υπουργού Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Μισέλ Ντόνελαν, τον βουλευτής των Τόρις, Πολ Μπρίστοου, ο οποίος είπε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς αυτό κάνει το Ισραήλ πιο ασφαλές ή πράγματι κάνει οτιδήποτε καλύτερο».

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Ζητήθηκε από τον Πολ Μπρίστοου να εγκαταλείψει τη θέση του στην κυβέρνηση μετά από σχόλια που δεν συνάδουν με τις αρχές της συλλογικής ευθύνης».

Στο μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης είναι «πορείες μίσους».

Η Σουέλα Μπράβερμαν είπε ότι δεν θα διστάσει να αλλάξει τους νόμους για την τρομοκρατία «εάν υπάρχει ανάγκη» προκειμένου να καταπολεμηθούν «τα απεχθή κακόβουλα στοιχεία» μετά από περιστατικά στη χθεσινή μαζική διαδήλωση όπου ακούστηκαν διαδηλωτές που φώναζαν «για τη διαγραφή του Ισραήλ».

Η κ. Μπράβερμαν επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια «αυξανόμενη» τρομοκρατική απειλή ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, αλλά είπε ότι το εθνικό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής δεν θα αυξηθεί επί του παρόντος από σημαντικό, που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή, σε σοβαρό, που σημαίνει ότι κρίνεται πολύ πιθανό.

Τα σχόλια της έγιναν αφότου ο Ρίσι Σούνακ προήδρευσε έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra με υπουργούς, αστυνομία και αξιωματούχους ασφαλείας για να αξιολογήσουν την απειλή από την εγχώρια τρομοκρατία και τις μυστικές υπηρεσίες ότι «Ιρανοί πράκτορες μπορεί να δημιουργούν αναταραχή στη Βρετανία πυροδοτώντας διαδηλώσεις υπέρ της Γάζας» αναφέρει η Telegraph.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις