Κόσμος

Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει «σύντομα» ένα νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα μετά την αναταραχή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει «σύντομα» το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, προσδοκώντας ότι θα καθησυχάσει τους επενδυτές για το κόστος της αμφιλεγόμενης μείωσης φόρων.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις και για να τις αντιμετωπίσουμε, θα δράσουμε με δημοσιονομικά βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο Κουάρτενγκ στο ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ. «Για αυτό, σύντομα, θα παρουσιάσουμε ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, που θα καθορίζει αναλυτικά την προσέγγισή μας», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι εγκαταλείπει το σχέδιό του για κατάργηση του υψηλότερου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, το οποίο είχε προκαλέσει αναταραχή στις χρηματαγορές και αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές του κόμματός τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατς κατά Ερντογάν: Σέρνει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία – Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει την ασφάλειά μας
«Είναι προτιμότερο ο Ερντογάν να συνεχίσει να εκφωνεί κενές, παραληρητικές ομιλίες κατά του Ισραήλ στο τουρκικό κοινοβούλιο, παρά να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»
Ο Ίσραελ Κατς
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με την «πιο συντριπτική επιχείρηση οικονομικού πολέμου» – Στο στόχαστρο οι χώρες που στηρίζουν την Τεχεράνη
«Αυτή θα είναι μια «Οικονομική D-Day», και χρειαζόμαστε όλους τους Συμμάχους μας να σταθούν στο πλευρό μας για να απομονώσουμε και να νικήσουμε την απειλή του Ιράν», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
τραμπ 7