Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία: Οι δραματικές στιγμές όταν έπεσαν τα παιδιά στην παγωμένη λίμνη

Βρετανία: Οι δραματικές στιγμές όταν έπεσαν τα παιδιά στην παγωμένη λίμνη
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δραματικές ήταν οι στιγμές που ακολούθησαν τη στιγμή που τα έξι παιδιά έπεσαν μέσα στην παγωμένη λίμνη στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, καθώς ο πάγος έσπασε ενώ έπαιζαν πάνω σε αυτή, με αποτέλεσμα τρία από αυτά να χάσουν τη ζωή τους και το ένα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα παιδιά έπαιζαν στην παγωμένη λίμνη στο πάρκο Μπαμπς Μιλ στην περιοχή Σόλιχαλ στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας χθες Κυριακή (11.12.2022) όταν συνέβη η τραγωδία, καθώς ο πάγος έσπασε και τα 4 από αυτά έπεσαν μέσα στα νερά. Τρία από αυτά, 8, 10 και 11 ετών, έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος ενώ το τέταρτο, 6 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ένας από τους αστυνομικούς έριχνε μπουνιές στον πάγο και προσπαθούσε να τον σπάσει», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γουέστ Μίντλαντς, Ρίτσαρντ Χάρις. Όλοι οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, ελάχιστα λεπτά μετά την κλήση που έγινε στις Αρχές, βούτηξαν στη λίμνη χωρίς ειδικό εξοπλισμό, πρόσθεσε ο επικεφαλής.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι θερμοκρασίες είχαν πέσει μέχρι και στον 1 βαθμό Κελσίου (34 βαθμοί Fahrenheit) στην περιοχή τη στιγμή του τραγικού συμβάντος ενώ έφτασαν μέχρι και τους -3 βαθμούς Κελσίου (26 βαθμοί Fahrenheit) κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ένα κύμα ψύχους πλήττει όλη τη χώρα.

Άρα, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο παγωμένα ήταν τα νερά της λίμνης, κάτω από το στρώμα πάγου που είχε σχηματιστεί στην επιφάνεια.

«Ο αστυνομικός είχε ήπια υποθερμία» στην προσπάθειά του να κοπανήσει και να σπάσει τον πάγο, εξήγησε ο Ρίτσαρντ Χάρις, τονίζοντας ότι επανήλθε η υγεία του. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται στη λίμνη, καθώς οι Αρχές ήθελαν να εξακριβώσουν «στο 100% ότι δεν αγνοείται κανείς άλλος», υπογράμμισε ο επικεφαλής.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στην Daily Mail: «Ακόμα περιμένουμε περισσότερα νέα. Είναι σαφές ότι οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες σε αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι περνάνε».

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Χάρις, η πρώτη κλήση έγινε στις 14:30 (ώρα Βρετανίας, GMT) και οι αστυνομικοί έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά. Ήδη, περαστικοί είχαν πάει στη λίμνη και προσπαθούσαν να σώσουν τα παιδιά, μέχρι να φτάσουν οι Αρχές στο σημείο.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των αγοριών σε αυτή τη βαθιά καταστροφική στιγμή» είπε ο Ρίτσαρντ Χάρις, τονίζοντας ότι ειδικοί αξιωματικοί θα είναι σε ετοιμότητα για να τους υποστηρίξουν σε ό,τι χρειαστούν.

Το γεγονός σχολίασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, δηλώνοντας ότι η σκέψη του και οι προσευχές του είναι με τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Με πληροφορίες από BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις